Vse o piercingu obrvi

Ali je piercing obrvi varen?

Okrasitev telesa je še vedno zelo trendovska, obroček za obrvi pa je ena najbolj priljubljenih oblik piercinga. Piercing obrvi se zdi nezahteven, zato se včasih za poseg odločimo kar v hipu. Vendar pa je pomembno vedeti, da vsaka oblika piercinga povzroča motnje v našem telesu. Zato se je dobro poučiti o kontraindikacijah za poseg, vrstah piercinga in priporočilih za nego po piercingu.

Kaj je piercing?

Piercing je način okrasitve telesa. Gre za prebadanje izbranih delov kože, da se na ta predel namesti kos nakita (tj. uhan). Vedeti morate, da se body piercing izvaja že tisočletja in je bil priljubljen v različnih kulturah po vsem svetu. Izvira iz majhnih plemenskih vasi v Južni Ameriki, Amazoniji v Aziji, Afriki in Polineziji, da bi stoletja pozneje končal na ulicah sodobnih mest. Torej, kako izgleda postopek? Podobno je kot pri običajnem luknjanju ušes: z iglo prebodemo del tkiva in v luknjico vstavimo uhan po lastni izbiri.

Kako se izvaja piercing obrvi?

Piercing obrvi se izvaja z eno iglo, da je čim bolj neboleč. Pred posegom se je pomembno izogibati sončenju, alkoholu in protibolečinskim zdravilom. Piercing obrvi je treba izvajati v popolnoma sterilnih pogojih, z uporabo igel za enkratno uporabo in sterilnega orodja. Uhane za postopek je treba tudi sterilizirati. Poleg tega se pred začetkom postopka razkuži obrvi in obrvni predel. Salon, kjer izvajate piercing, običajno ponuja na izbiro prstane, izdelane iz kakovostnih in dobro prenašanih materialov, kot je titan, zato je bolje, da ne prinesete svojega uhana. Lahko ga nosite, ko se obrvi zacelijo.

Piercing obrvi korak za korakom

  1. Piercer pritrdi posebno objemko na kožo. Prilagodi globino vboda igle. Zagrabi se precej debel predel kože, saj piercing ne sme biti preblizu površine kože.
  2. Predel, ki ga boste prebodli, ustrezno razkužite.
  3. Kasneje piercer označi mesto vboda igle tako, da s flomastrom nariše majhno piko.
  4. Nato se izvede piercing tako, da z iglo prebodemo označeno mesto. Ostane v koži, sponka pa se zavrže.
  5. Nato piercer nežno odstrani iglo in v piercing vstavi palico. Končano!

Kakšne so vrste piercinga obrvi?

Piercing za obrvi vključuje tri osnovne vrste: standardni, vodoravni in anti-obrvi. Čeprav gre za precej boleč poseg, ki ga izvajamo v lokalni anesteziji, celjenje običajno poteka brez zapletov, saj je ta del obraza premajhno gibljiv. Za piercinge obrvi se uporablja posebna vrsta nakita za površinske piercinge, tako imenovani Surface bar.

Ali je piercing obrvi varen?

Piercing obrvi je na splošno varen, vendar se izogibajte situacijam, ko bi se piercing lahko premaknil; na primer nošenje čelade in vožnja z motorjem ali obisk krajev, ki so nagnjeni k okužbam, kot je savna, bazen ali solarij). V prvih tednih po posegu morate pozorno opazovati prebodeno mesto.

Ali piercing v obrvi boli?

To je vsekakor individualna zadeva. Nekateri ljudje občutijo nelagodje močneje, drugi manj. Med postopkom piercinga se uporablja lokalna anestezija, zaradi česar je postopek praktično neboleč. Nato se namesti okluzivni povoj, ki ga je treba nositi približno 8 ur. Prebodeno mesto je treba večkrat na dan sprati s fiziološko raztopino.

Kako dolgo se piercing v obrvi celi?

Tu žal ni dokončnega odgovora. Veliko je odvisno od prebodenega predela in individualnih predispozicij za celjenje. Na splošno je čas celjenja ocenjen od nekaj tednov do 3 mesece, na drugih mestih na telesu pa do šest mesecev! Med celjenjem je pomemben tudi material, iz katerega je uhan narejen, zato si velja zapomniti, da je kakovostne materiale telo manj zavrača.

Uhani za obrvi - zlati, srebrni ali morda plastični?

Uhane za obrvi razvrščamo predvsem po materialu iz katerega so izdelani. Boljša kot je kakovost, bolje jo koža prenaša. Izbiramo lahko med:

  • Zlato - najbolj zanesljiv, a tudi najdražji material, ki ne povzroča alergijskih reakcij in podpira proces celjenja.
  • Srebro - nekoliko cenejše od zlata, ima tudi regenerativne lastnosti.
  • Plastika - ima nizko ceno; ne obremenjuje prebodenega predela in spodbuja regeneracijo.
  • Titan - zelo priljubljen, varen in antialergičen material, ki spodbuja proces celjenja kože. Je visoke kakovosti in ima dokaj nizko ceno. Poleg tega ne povzroča alergij. Uhane iz titana lahko nosijo tudi ljudje z alergijami.

Kaj je treba upoštevati pred piercingom?

Pred prebadanjem obrvi ali katerega koli drugega dela telesa se je dobro poučiti o kontraindikacijah posega. Tej vključujejo:

1. Prehlad ali bolezen in jemanje antibiotikov

Tako bolezen kot zaužita zdravila, predvsem antibiotiki, oslabijo telo, zato je treba po zadnjem odmerku počakati 2 tedna in šele po tem času opraviti poseg.

2. Priprava na zdravniški pregled

Na splošno boste morda morali odstraniti nakit s telesa, ko boste na zdravniških pregledih, zdravljenju ali posegih. Če vas v kratkem čaka pregled - preložite termin piercinga. Sveže narejen piercing se mora zaceliti, kar lahko traja od 3 do 6 mesecev, medtem ko se uhana ne sme vzeti ven!

3. Motnje strjevanja krvi

V primeru motenj strjevanja krvi je prebadanje kože strogo prepovedano.

4. Nosečnost in po porodu

Odložite postopek piercinga, dokler vaš dojenček ne bo nekoliko starejši.

5. Počitnice

Ne pozabite, da svežega piercinga ne smete namakati v vodi. Obisk bazena, jezera, morja ipd ne pride v poštev. Poleg tega je prvih nekaj mesecev po posegu priporočljivo, da ne uporabljate savne.

6. Kožne bolezni

Vse kronične in akutne oblike kožnih bolezni diskvalificirajo postopek piercinga.

7. Menstruacija

Piercing je lahko bolj boleč, ko imate menstruacijo.

8. Sezona

Vedeti morate, da se pozimi preboden predel celi veliko počasneje kot spomladi ali poleti.

Pomembna priporočila po postopku piercinga

V prvi vrsti - higiena! Pri kakršni koli rani, vključno s piercingom obrvi, je ključnega pomena, da ostane čista. Po postopku ne vstopajte v bazen, jacuzzi, jezero, morje itd. Voda lahko vsebuje škodljive mikroorganizme. Piercinga se prav tako ne smemo dotikati z umazanimi rokami. Zato si najprej umijte roke z milom (priporočljivo je antibakterijsko), nato pa prebodeno mesto nanesite z razkužilom. Redno in dnevno čistite prebodeno mesto. Za to opravilo zadostuje sterilna vatna blazinica, namočena v toplo vodo. Nato nanesite antiseptik ali fiziološko raztopino (fiziološka ali morska sol). Ne pozabite tudi, da na prebodeno mesto ne nanašate krem, losjonov, parfumov itd. Vsi neobičajni simptomi, npr. izcedek, rdečina ali vnetje, se morate nemudoma posvetovati s piercerjem, ki je opravil poseg, ali s svojim zdravnikom. Le tako se lahko izognete okužbi in selitvi piercinga.

ZAPOMNITE SE!
Če čutite nenehno srbenje in prebodeno mesto postane rdeče in oteklo, je to znak vnetja. Za nasvet o nadaljnji negi se je treba posvetovati s strokovnjakom.

Prebadanje obrvi in ličenje – ali lahko na prebodeno mesto naličite obrvi?

Veliko ljudi se sprašuje, ali je po prebadanju obrvi možno nositi ličila. V začetni fazi celjenja se morate vzdržati uporabe kozmetike, ki vsebuje alkohol, prav tako se izogibajte ličenju okoli prebodenega mesta. Lahko pa nežno počešete obrvi in obrvi na predelu okoli piercinga potegnete s pinceto, saj nakit na obrvi bolj pritegne pozornost na to, ali je obrv videti urejena in pravilno negovana. Uporabite kakovostno pinceto in postopek bo potekal gladko!

Ko se koža zaceli, se seveda lahko vrnete k ličenju obrvi. Preluknjana obrv pritegne pozornost, zato ji bo zagotovo koristilo lepo in skrbno narejeno ličenje z uporabo kakovostne kozmetike. Natančno definirana obrv lahko odlično dopolni piercing in doda harmonijo celoti. Preluknjana obrv z neukrotljivimi ali razpadajočimi dlačicami, ki so slabo oblikovane, pokvari učinek celotnega stajlinga, piercing pa le opozori na nepravilnosti, zato je vredno poskrbeti za obliko in estetiko preluknjane obrvi. Tudi samo nežna definicija in subtilni popravki z dobrim svinčnikom za obrvi lahko naredijo obrvi veliko boljši.

Pomada za obrvi je tudi idealen izdelek za ličenje obrvi, ki je obstojen, intenziven in izjemno voljen. Omogoča vam, da zapolnite obrvi, določite njihovo obliko in ustvarite lase podobne poteze. Tako ličenje obrvi bo vašemu piercingu zagotovo dodalo pridih! Oglejte si naš vodnik po izdelkih za ličenje obrvi in se naučite, kako jih uporabljati.

Ali lahko piercing poškoduje vaš vid?

Obstaja precej splošno prepričanje, da piercing obrvi lahko negativno vpliva na vid. To je mit! Med postopkom piercinga je nemogoče poškodovati vidni živec. Vendar pa je vredno vedeti, da slabo izveden piercing povzroča nevarnost dotika trigeminalnega živca, kar lahko povzroči nevralgijo. Zato previdno izbirajte salon in piercer - uporabljajte storitve samo kvalificiranih strokovnjakov z veliko izkušnjami in dobrimi ocenami.

Napišite komentar. Objavil se bo takoj, ko ga bo odobril moderator.
Politika zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke, tudi piškotke tretjih strani za uporabo zunanjih orodij. V primeru, da ne podate soglasja, se uporabljajo samo nujni piškotki. Nastavitve lahko v svojem brskalniku spremenite kadarkoli. Ali soglašate z uporabo vseh piškotkov?

Politika zasebnosti