13 pogostih napak pri obrveh

Pogoste napake pri obrvi

Pravijo, da obrvi uokvirjajo obraz, ker imajo velik vpliv na fizični videz. Raziskave pa kažejo, da večina žensk ni povsem zadovoljna z videzom svojih obrvi. Če ste eden izmed njih, nadaljujte z branjem. Takoj boste izvedeli, katere so najpogostejše napake pri obrvi in kako se jim izogniti.

Zakaj so lepe obrvi tako pomembne?

Obstaja veliko elementov, ki določajo videz obraza, obrvi pa so eden najpomembnejših. Vizažisti pravijo, da smo zaradi čudno oblikovanih obrvi videti slabo, pogosto celo starejši, kot v resnici smo. Nahranjene, urejene in oblikovane obrvi uravnovesijo videz, odstranijo leta z obraza in odpravijo celo težavo povešenih vek. Kateri so najboljši tretmaji za obrvi? Katerim stvarem se je treba izogibati, da bodo obrvi videti najboljše?

Pogoste napake pri obrvi

1. Ne skrbite za obrvi

Skoraj klasičen primer in najpogostejša napaka je ta: popolna malomarnost glede potreb obrvi. Če obrvi pustite brez podpore, jih ne oskrbujte s hranili, nehajte odstranjevati odvečne dlačice – ne bodite presenečeni, ko bodo začele slabeti in izpadati. V najslabšem primeru lahko ignoriranje potreb obrvi zavre rast novih dlak.

2. Uporabljate napačne izdelke za obrvi

Ste se odločili in začeli negovati obrvi? To je super! Vendar se je vredno zavedati, da lahko lepotilni izdelki, ki jih nanesete na obrvi, pospešijo rast ali povzročijo redčenje. Domači tretmaji, kot sta mleko ali jajčni rumenjak, naj bi izboljšali videz obrvi, vendar je njihova učinkovitost dvomljiva. Morda pripomorejo k boljšemu videzu obrvi, vendar ne računajte na dolgotrajne učinke. Alternative? Preizkusite posebej oblikovane izdelke za obrvi. Namenjeni so hitremu zagotavljanju obljubljenih rezultatov. Takšne izdelke izberite premišljeno, preglejte ocene in analizirajte seznam sestavin. Nanos rastlinskih olj na obrvi je prav tako lahko dobra ideja, zlasti če se uporablja kot dopolnilno zdravljenje.

3. Ne uporabljate seruma za obrvi

Ko govorimo o serumih za obrvi, velja pravilo, da je bolje zaupati priznanim blagovnim znamkam in izbrati profesionalne izdelke za nego obrvi. Dobra novica je, da ko boste našli pravi serum, ki bo zadovoljil potrebe vaših obrvi, ne boste potrebovali drugih balzamov za obrvi! Če se zdi, da so vaše obrvi tanke, redke in nerade rastejo, se obrnite na edino pravo nego, ki se spopade z vsemi pogostimi težavami z obrvmi naenkrat.

4. Med odstranjevanjem ličil močno drgnete obrvi

Obrvi so nežne, zato slabo odporne na mehanske poškodbe. Ker to veste, z njimi ravnajte previdno. Med odstranjevanjem ličil nehajte premočno pritiskati blazinico na obrvi, saj lahko polomite dlačice ali jih celo izpulite. Uporabite tudi kakovosten odstranjevalec ličil, ki vam pomaga odstraniti barvno kozmetiko brez intenzivnega drgnjenja. Dobro je poiskati odstranjevalec ličil za oči, ki vsebuje dodatne negovalne snovi za šibke trepalnice in obrvi.

5. Nepravilno nanašate izdelke za obrvi

Nanašate lepotilne izdelke, ne da bi prebrali navodila za uporabo? Mnogi ljudje se nagibajo k temu in se sprašujejo, zakaj kozmetika ne deluje. Dogaja se tudi, da se kozmetični izdelki uporabljajo veliko pogosteje, kot je navedeno na embalaži – to je pretirano. Samo poglejte: seruma za obrvi ni treba nanašati pogosteje kot enkrat na dan. S povečanjem števila nanosov na dan ne boste pospešili rasti las. Pravila so preprosta. Držite se navodil na embalaži in kmalu bodo obrvi videti bolje.

6. Ne zaščitite obrvi pred agresorji

Ali ste vedeli, da lahko obrvi postanejo svetlejše zaradi izpostavljenosti soncu? Oslabijo tudi zaradi nizkih temperatur in suhega zraka. Vredno se je zavedati, da so obrvi dlake in potrebujejo zaščito, da rastejo in ostanejo lepe. Ko boste naslednjič posegli po UV-zaščitni meglici za obraz, je ne pozabite nanesti na obrvi. V sončnih dneh nosite klobuk, da zaščitite kožo, lase, trepalnice in obrvi pred negativnimi učinki UV-žarkov.

7. Pozabili ste sneti ličila

Se pogosto zgodi, da se po dolgem in napornem dnevu v službi vrnete domov in se uležete v posteljo, ne da bi odstranili ličila? To je velika napaka. Če med spanjem na obrazu pustite pisane kozmetične izdelke, se zamašijo pore in odprtine za folikle. To pogosto oslabi obrvi in povzroči redčenje.

8. Niste sistematični

Ste kupili vitamine za osupljive obrvi in lase, pa jih kar naprej pozabljate vzeti? Ali pa ste si morda kupili serum za obrvi, vendar ga uporabljate vsakih nekaj dni? Upoštevajte, da je sistematično in dosledno nanašanje izdelkov za obrvi edini način, da bodo videti bolje. Tukaj je nasvet za vas: svoj serum za obrvi postavite na nočno omarico, blizu kreme za roke. Tako ga ne boste pozabili nanesti.

9. Za obrvi ne uporabljate rastlinskih olj

Vsi poznajo zdravljenje z oljem za lase in njegove koristi za lase. Toda ali ste že slišali za nanašanje rastlinskih olj na obrvi? To je čudovit način za dostavo hranil in zaščito. Rastlinska olja dokazano krepijo mešičke in oskrbujejo obrvi z esencialnimi maščobnimi kislinami in vitamini, potrebnimi za boljši videz. Zdi se, da je ricinusovo olje najbolj priljubljeno rastlinsko olje za nego obrvi, vendar lahko dobro uporabite tudi druga hladno stiskana in nerafinirana olja, pridobljena iz semen in jedrc. Samo enkrat na dan nanesite izbrano olje na obrvi. Za to lahko uporabite q-tip ali čisto krtačko za maskaro.

10. Ne masirate obrvi

To ni hec! Redna masaža obrvi pospeši krvni obtok. Če želite to narediti, lahko preprosto uporabite čisto krtačko za maskaro ali poskusite s ščipanjem obrvi. Cilj tega tretmaja je sprostitev obraznih mišic, zmanjšanje vidnosti gub na čelu in krepitev mešičkov obrvi.

11. Ne delate pilinga obrvi

Ali ste vedeli, da je treba obrvi redno čistiti? Z nanosom pilinga na obrvi odstranite odmrle kožne celice in izboljšate cirkulacijo, kar pozitivno vpliva na rast dlačic. Ko je koža popolnoma čista, hitreje absorbira aktivne snovi in jih prenaša globlje. Lahko posežete po že pripravljenih pilingih za obrvi, obogatenih s hranili.

12. Obrvi ne oskrbujete s hranili

Hrana, ki jo uživate, močno vpliva na videz trepalnic in obrvi. Če opazite, da lasje postajajo šibkejši, v svoj dnevni jedilnik nemudoma uvedite več hranilnih izdelkov. Telo bi morali oskrbeti z vitaminom B, cinkom, železom, magnezijem in biotinom, silicijem, žveplom, bakrom in kalcijem.

13. Za vodoodporna ličila uporabljate običajen odstranjevalec

Vodoodporni izdelki za ličenje so nenadomestljivi, če plavate, telovadite ali se preprosto morate sprehoditi po dežju. Dejstvo je, da jih je treba odstraniti s posebej oblikovano kozmetiko za vodoodporne izdelke. Na žalost običajni odstranjevalci ličil niso dobri pri osvoboditvi obraza, vključno z obrvmi, vodoodpornih izdelkov. Z uporabo običajnega micelarnega losjona in močnim pritiskom vatne blazinice na obrvi, da odstranite vodoodporna senčila, ne boste naredili veliko, razen da boste dlačice polomili in jih izpulili.

Napišite komentar. Objavil se bo takoj, ko ga bo odobril moderator.
Politika zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke, tudi piškotke tretjih strani za uporabo zunanjih orodij. V primeru, da ne podate soglasja, se uporabljajo samo nujni piškotki. Nastavitve lahko v svojem brskalniku spremenite kadarkoli. Ali soglašate z uporabo vseh piškotkov?

Politika zasebnosti