Vse, kar morate vedeti o pilingu za obrvi

Sestavine, ki jih je treba vnesti v piling za obrvi

Ste vedeli, da obrvi - tako kot lasje - potrebujejo nego in redno čiščenje? Temu je namenjen piling obrvi. To ni le neka mimobežna modna muha! Naučite se več o pilingu obrvi, kakšne prednosti prinaša in zakaj se ga splača preizkusiti.

Kaj je piling obrvi?

Piling obrvi je lepotni poseg, s katerim odstranimo odmrle kožne celice in očistimo predel obrvi. Prav tako spodbuja pretok krvi, ki sproži rast obrvi, in preprečuje vraščanje dlak. Je dober začetni korak pred barvanjem ali drugimi tretmaji za oblikovanje obrvi, odličen dodatek k laminaciji obrvi.

Zakaj bi morali narediti piling obrvi?

Piling obrvi se morda zdi nepotreben in nepomemben, vendar se izkaže, da je uporaben pri številnih tretmajih za nego in stilizacijo obrvi. Čiščenje in odstranjevanje suhe povrhnjice je nujno pred barvanjem obrvi – piling zagotavlja enakomerno prekrivnost. Prav tako je odličen pred laminacijo obrvi za povečanje učinkov.

Spodbujanje rasti obrvi je še ena pomembna funkcija pilinga za obrvi. Če vam obrvi rastejo počasi ali sploh ne rastejo, lahko ta proces spodbudite s pilingom, ki aktivira lasne mešičke in sproži hitrejšo ponovno rast dlak na obrvi. Redna uporaba takšnega pilinga je ključ do uspeha. Vaši izdelki za nego obrvi – na primer serum za obrvi – se bodo lažje vpili v kožo. Poleg tega boste pozabili na vraščene dlake in uživali v lažjem ličenju obrvi – izdelki enakomerno prekrijejo obrvi. Ličila so vedno lepša na gladkem, globinsko očiščenem obrazu.

 

Sestavine, ki jih je treba vnesti v piling za obrvi

Učinkovit piling za obrvi vključuje abrazivne snovi in sestavine za nego, vlaženje in glajenje. Najbolj priljubljene komponente v pilingu za obrvi vključujejo:

  • Olja – nerafinirana, hladno stiskana olja in masla, na primer karitejevo, arganovo, ricinusovo ali sončnično olje, ki so bogata z omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami, flavonoidi, rastlinskimi steroli in številnimi vitamini. Delujejo tako, da preprečujejo poškodbe zaradi prostih radikalov, krepijo dlake na obrvi, koži dodajo elastičnost in ščitijo obrvi pred poškodbami. Ricinusovo olje ima dodaten učinek pospeševanja rasti.
  • Voski – običajno čebelji vosek ali karnauba (veganski nadomestek čebeljega voska) – koži dodajo gladkost, jo navlažijo in zadržijo molekule vode.
  • Citronska kislina ali druge AHA kisline – odstranijo odmrle kožne celice in hiperpigmentacijo.
  • Izvleček rakitovca – bogat z antioksidanti, daje koži elastičnost in jo napolni, obnavlja in globinsko neguje. Bogata je z vitamini A, E in minerali: kalij, magnezij, kalcij, železo, baker, cink, krom, selen.
  • Morska voda – prinaša vlago in minerale.
  • Glicerin - ustvari zaščitno prevleko za ohranjanje vlažnosti in preprečevanje izsušitve.
  • Delci bambusa - luščijo kožo, čistijo pore, odstranijo odmrle celice in umazanijo.
  • Izvleček aloe vere - deluje protivnetno in antibakterijsko, obnavlja in hidrira, spodbuja hitrejšo obnovo celic in blaži razdraženost.

Kako narediti piling obrvi?

Je zelo enostavno. To storite tako, kot uporabljate piling za obraz ali telo. Na mokro kožo nanesite ustrezno količino pilinga in jo vmasirajte s krožnimi gibi. Ne pozabite najprej odstraniti ličil – predel obrvi mora biti čist. Nekateri pilingi se penijo. Nazadnje izdelek sperete z vodo ali obrišete z mokro vatno blazinico.

Kateri piling za obrvi izbrati?

Kako izbrati najboljši piling za obrvi? Mnoga dekleta mislijo, da bo piling za obraz zadostoval. Lahko pa je do obrvi pregrob in vsebuje pretrde delce. Piling za obrvi mora biti blag in imeti drobnozrnate delce, da ne poškoduje krhkih dlačic. Poskrbite tudi, da bo bogat z naravnimi rastlinami in pomirjujočimi sestavinami. Lekarniški izdelki so zasnovani za doseganje največje učinkovitosti. Vključujejo delce pilinga in sestavine za nego obrvi.

Piling obrvi - učinki

  • Spodbuja pretok krvi, zato obrvi hitreje rastejo.
  • Očisti kožo in jo osvobodi onesnaževal in toksinov.
  • Zaradi tega imajo vsi izdelki za obrvi boljše učinke.
  • Omogoča, da hranila lažje prodrejo v kožo in dlačice obrvi.
  • Krepi lasne mešičke, tako da obrvi ostanejo v popolnem stanju.
  • Kožo in obrvi pusti mehke kot svila.
  • Nadgradi učinke niansiranja.
  • Pripravi obrvi za različne tretmaje.

Ali lahko naredite piling obrvi pred in po permanentnem make-upu?

Pilinga obrvi ne naredite pred permanentnim ličenjem obrvi. Sedem dni pred tretmajem se mu morate odreči. Zakaj? Po pilingu so globoke plasti kože bolj nagnjene k alergijskim reakcijam.

Permanentni make-up je tetovaža, ki na nek način travmatizira kožo, saj prizadene njene globoke plasti. To pomeni večje tveganje za okužbe in alergije. Zato še dva tedna po namestitvi trajnih obrvi ne smemo uporabljati pilingov za obrvi. Počakati moramo, da si predel obrvi popolnoma opomore.

Napišite komentar. Objavil se bo takoj, ko ga bo odobril moderator.
Politika zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke, tudi piškotke tretjih strani za uporabo zunanjih orodij. V primeru, da ne podate soglasja, se uporabljajo samo nujni piškotki. Nastavitve lahko v svojem brskalniku spremenite kadarkoli. Ali soglašate z uporabo vseh piškotkov?

Politika zasebnosti