Odstranjevanje ličil z obrvi – dejstva in nasveti, ki jih morate poznati

Odstranjevanje ličil proti občutljivi koži

Odstranjevanje ličil z obraza, oči in obrvi je bistvena faza dnevne lepotne rutine. Vedno se moramo spomniti, da pred spanjem popolnoma očistimo obraz. S tem preprečimo gube, nepravilnosti in vneto kožo. Ko se izdelki in olja naberejo na obrvi, postanejo še slabše: redke, suhe, brez sijaja. Če berete naprej, boste spoznali skrivnost popolnega odstranjevanja ličil z obrvi.

Odstranjevanje ličil z obrvi – zakaj je pomembno

Večina izdelkov za ličenje obrvi je visoko pigmentiranih, gostih in podobnih kremi. So dolgotrajni, pogosto nepremočljivi in ponavadi jih uporabljamo veliko. Zato je temeljito odstranjevanje ličil izjemno pomembno. Ne smemo pozabiti, da izdelki za ličenje ostanejo na mestu več ur in se združijo z umazanijo in onesnaževalci, kar povzroči zamašene pore, akne in poslabša stanje dlak na obrvi. Posledica tega je lahko celo ustavitev rasti obrvi. Odstranjevanje ličil in globinsko čiščenje prav tako pomagata ohranjati kožo mlado in ustaviti prezgodnje staranje.

Kaj je najboljše za odstranjevanje ličil z obrvi?

Kozmetični trg je poln izdelkov za odstranjevanje ličil z obrvi. V lekarnah so na voljo posebni dvofazni odstranjevalci, micelarne vode, olja, mleka in pene. Kaj izbrati? Odvisno je od vas in vaših želja. Vsak izdelek ima drugačno konsistenco in sestavine, zato morate izbrati tisto, ki vam je všeč, in kozmetiko, ki se dobro ujema z vašim tipom kože. Pomembna je tudi vrsta ličila za obrvi – ali je vodoodporna ali ne – in ali nosite kontaktne leče ali podaljške umetnih trepalnic. Številni odstranjevalci ličil za oči in obrvi imajo negovalne lastnosti, negujejo kožo in krepijo dlačice. Ker je predel okoli oči občutljiv, se izogibajmo izdelkom s parabeni, silikoni in komedogenimi snovmi ter izbirajmo oftalmološko testirane.

Odstranjevanje ličil proti občutljivi koži

Je vaša koža občutljiva in potrebuje posebno nego? Med nakupovanjem odstranjevalcev ličil za oči in obrvi izberite hipoalergene izdelke brez dišav z nevtralnim pH. Imeti morajo pomirjevalni in zaščitni učinek, da zaščitijo povrhnjico pred draženjem in negativnimi učinki zunanjih dejavnikov.

Trendi odstranjevanja ličil – olja za odstranjevanje ličil

OCM – metoda čiščenja z oljem – je najbolj vroč trend odstranjevanja ličil z obraza, oči in obrvi. Za popolno čiščenje kože od ličil lahko uporabite olja - imajo izredno globinsko negovalni učinek in poudarijo dlačice obrvi. Izdelki za OCM temeljijo na ricinusovem olju, ki je poznano kot sijajen ojačevalec trepalnic in obrvi. Okrepi obrvi, spodbudi rast, oživi njihovo barvo in jih rahlo potemni. Odstranjevalci na osnovi olja so učinkoviti pri odstranjevanju ličil, brez težav odstranjujejo maskaro, senčila in vodoodporna ličila za obrvi.

Najboljša rutina odstranjevanja ličil z obrvi v 4 korakih

Kako na pravi način odstraniti ličila z oči in obrvi?

#1 Ko izberete najboljši odstranjevalec ličil, vanj namočite vatno blazinico in jo nežno pritisnite na obrvi. Če uporabljate dvofazni odstranjevalec, plastenko pred uporabo pretresite. Ne pozabite, da kakovostnih odstranjevalcev ni potrebno drgniti.

#2 Odstranjevalec potrebuje nekaj sekund, da raztopi izdelke ličil, nato pa jih preprosto obrišete z vatno blazinico. Naredite to nežno in previdno, da zagotovite, da ni ostankov umazanije ali kozmetike. Ne drgnite in ne vlecite kože – vaši gibi naj bodo gladki in nežni.

#3 Začnite od notranjega roba – glave obrvi – in se pomaknite proti konici (najtanjšemu delu). S tem odstranite ličila ob upoštevanju smeri rasti obrvi. Obrvi ne boste upognili ali povzročili, da bodo izpadle.

#4 Uporabite toliko bombažnih blazinic, kolikor je potrebno – običajno jih potrebujete od 4 do 5. Zamenjajte jih, dokler bombažna blazinica ni čista. Končano!

Napake, ki jih delamo pri odstranjevanju ličil z obrvi

Našteti moramo tudi nekaj najpogostejših napak, ki jih delamo pri odstranjevanju izdelkov za obrvi. Če se jim boste izognili, boste zagotovo izboljšali stanje in videz obrvnih lokov. Tukaj je seznam grehov, za katere smo krivi:

  • neprevidno odstranjevanje ličil
  • napačna izbira odstranjevalcev ličil
  • sploh ne odstranjuje ličil z obrvi
  • močno drgnjenje kože in dlak na obrvi
  • neupoštevanje smeri rasti dlak
Napišite komentar. Objavil se bo takoj, ko ga bo odobril moderator.
Politika zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke, tudi piškotke tretjih strani za uporabo zunanjih orodij. V primeru, da ne podate soglasja, se uporabljajo samo nujni piškotki. Nastavitve lahko v svojem brskalniku spremenite kadarkoli. Ali soglašate z uporabo vseh piškotkov?

Politika zasebnosti