Striženje obrvi – ali je vredno in kako poteka?

Urejanje obrvi - več informacij

Popolno oblikovane obrvi dodajo harmonijo celotnemu obrazu. Zato jim tako zelo želimo zagotoviti lepo obliko. Obstaja veliko načinov za urejanje obrvi. Eden od priljubljenih trendov je, da jih strižete z britvico za obrvi, električno ali ročno. Ali poznate to orodje? Tukaj bomo razložili, kaj je brivnik za obrvi, kako ga uporabljati in ali res lahko nadomesti pinceto?

Kaj je striženje obrvi?

Striženje pomeni prilagajanje dolžine neželenih dlak na obrvi. Od pincete se razlikuje po tem, da ne odstrani celotne dlake – folikel ostane nedotaknjen pod površino kože. Prirezovalnik jih nežno odreže brez nelagodja, ki ga občutite med puljenjem. Prirezovalniki obrvi so namenjeni tako moškim kot ženskam in se lahko uporabljajo tudi za odstranjevanje dlak na obrazu (brada in brki) ter urejanje zalizcev.

Kaj je strižnik za obrvi?

Prirezovanje obrvi se najpogosteje izvaja z britvico za obrvi. To je zelo priročen pripomoček za oblikovanje obrvi, ki lokom obrvi zagotovi želeno obliko. Trimer je majhna in tanka britvica z ročajem in rezilom. Omogoča hitro in enostavno britje in striženje dlak na majhnih delih kože.

Kako deluje strižnik za obrvi?

Prirezovalnik je odličen način za preprosto in hitro urejanje dlak na obrazu (ne le obrvi). S trimerjem se lahko znebite posameznih dlačic, poravnate celotno linijo obrvi, postrižete le izbrane predele (najpogosteje postrižemo notranji rob obrvi in predel med obrvmi) in izboljšamo njihovo obliko.

Britvica ali pinceta za obrvi – katero izbrati?

Ne pozabite, da je brivnik za obrvi zelo priročen in praktičen, vendar ne more nadomestiti pincete. Orodje se izkaže za uporabno za manjše popravke v obliki obrvi ali za definiranje njihovih linij. Prav tako vam omogoča, da izravnate dolžino dlačic na obrvi in hitro odstranite trdovratne dlake, ki se vedno znova pojavljajo. Vendar ta naprava deluje zelo ad hoc in učinek traja do 3 dni, saj postrižene dlake začnejo ponovno rasti in postanejo vidne. Zato se za dolgotrajnejši učinek splača investirati v dobro pinceto za puljenje dlačic, ki rastejo čez rob obrvi – zagotovo jih ne boste zgrešili!

Ne pozabite!
Prirezovalniki obrvi imajo svoje omejitve. Bolje je, da ga uporabljate samo za nežne popravke obrvi in ne za ustvarjanje nove definicije obrvi. Preveč vmešavanja v tem primeru lahko povzroči katastrofo. Najbolje ga je uporabiti, ko obrvi zahtevajo le manjše popravke.

S čim urediti obrvi? Prirezovalnik, škarje ali epilator za obrvi?

Izbira orodij za striženje obrvi je zelo široka. Če so vaše obrvi predebele, predolge ali neukrotljive, jih lahko ukrotite in uredite s škarjami ali najbolj priljubljenim in priročnim orodjem - britvico za obrvi, ki je na voljo v številnih različicah in modelih. Za odstranjevanje trdovratnih dlak se veliko ljudi obrne tudi na klasični laserski epilator, če je opremljen s posebnim nastavkom za odstranjevanje obraznih dlak.

1. Epilator za obrvi – ali se splača?

Deluje, če želite odstraniti posamezne in trdovratne dlačice obrvi, ni pa zelo uporaben za prirezovanje in oblikovanje obrvi. Majhna kapica olajša postopek in usmeri laserski žarek na želeno področje – samo pritisnete na kožo in že ste končali. Laserski epilator za obrvi ni povsem neboleč, saj uniči dlačico s korenino - mešičkom. To morate upoštevati in orodje uporabljati previdno.

2. Škarje za obrvi – se splača poseči po njih?

So precej majhni in priročni ter imajo krajša rezila, ki omogočajo enostavno manevriranje okoli obrvi. Škarje za obrvi so na koncu rahlo ukrivljene, da jih lažje držite vzporedno s kožo in pristrižete dlake tudi na majhnem predelu obrvi. Pogosto so opremljeni z majhnim, odstranljivim glavnikom, ki omogoča česanje obrvi, medtem ko jih strižete. Glavnik prav tako drži dlake na mestu in jim preprečuje premikanje med postopkom. Striženje obrvi s škarjami je zelo enostavno - preprosto strižite konice in pri tem pazite, da bodo dlačice pristrižene na ravni liniji. Vendar pa striženje obrvi s škarjami ni preveč priljubljeno – niso tako natančne kot britvica in jih je težko uporabiti pri košatih obrveh. Brez prakse in spretnosti se lahko po nesreči poškodujete in pokvarite obliko obrvi.

3. Brivnik za obrvi - kako ga uporabljati in kakšne rezultate daje?

Kako uporabljati trimer za obrvi? Preprosto je! Enostavno nežno pritisnite rezilo na kožo in ga počasi premikajte v nasprotni smeri rasti dlak. Če med striženjem obrvi ne veste, kako doseči popolno obliko obrvi, si lahko priskrbite poseben konec za določanje oblike obrvi, ki ustreza vašemu obrazu. Poskusite lahko tudi s preslikavo obrvi s palico ali nitjo.

Če strižete le del obrvi blizu notranjega očesnega kotička, dlačice nežno privzdignite in pristrižite tako, da segajo čez zgornjo linijo obrvi za 1,5-2 mm: preprosto počešite obrvi in pristrižite dlačice, ki segajo čez rob obrvi. linija. Postrižene obrvi so videti bolj naravne, poleg tega pa je njihovo oblikovanje veliko lažje. Po postopku striženja je dobro, da v obrvi vtrete nekaj naravnega olja, da zmehčate dlake.

Prirezovalnik obrvi - vrste

  • Ročni trimer za obrvi

Ročni strižnik obrvi je podoben majhni britvici za enkratno uporabo, vendar ima drugačno obliko. Udoben, majhen ročaj in pravilno oblikovano rezilo omogočata hitro britje neželenih dlačic obrvi, tudi najkrajših. Glavna prednost ročnega strižnika za obrvi je njegova nizka cena, podobna navadnemu brivniku za enkratno uporabo. Kljub temu ne pozabite, da zahteva pogosto menjavo, zaradi higienskih razlogov in ker rezila hitro izgubijo ostrino.

  • Električni trimer za obrvi

Alternativa strižnikom za obrvi za enkratno uporabo. So zelo priljubljeni in bolj natančni: njihova rezila se ne dotikajo kože, zato so varnejša za uporabo. Električni trimerji so pogosto večnamenski: imajo več zamenljivih koncev, s katerimi lahko uredimo ne le obrvi, ampak tudi druge predele obraza okoli ušes, brke, zalizce in celo dlake v nosu. Mnogi med njimi omogočajo prirezovanje las na dolžino po naši izbiri. Električni strižnik za obrvi se lahko napaja na baterije ali polni tradicionalno. Ustvarja res velike možnosti za natančno oblikovanje obrvi.

Postrižene obrvi - kako ohraniti učinek?

Obrvi, postrižene z britvico, izgledajo spektakularno, a včasih že naslednji dan izgubijo obliko, kar pokvari želeni učinek. Če želite, da bodo vaši brušeni in urejeni loki dolgo časa videti popolni, preizkusite laminacijo obrvi! Ta postopek je prav tako enostaven in ga je mogoče uspešno izvesti doma. Izvaja jo lahko tudi vsaka usposobljena kozmetičarka. Laminacija zagotavlja, da vaše obrvi ohranijo popolno obliko ne dan ali dva, ampak več tednov!

Kako pogosto si moram urediti obrvi?

Celoten postopek urejanja obrvi ne traja dolgo: traja od 5 do 15 minut. Vaše obrvi bodo ponovno zrasle v 3 tednih, zato morate ta postopek ponavljati kar pogosto. Mnogi trdijo, da je treba obrvi urejati vsake 2-3 dni, saj zelo hitro znova zrastejo in postanejo vidne.

Kako kupiti dober trimer za obrvi?

Za nakup dobrega trimera je pomembno, da bodite pozorni na njegovo zasnovo, zlasti na obliko in ceno modela, število koncev, napajanje (baterije ali električno omrežje) in kakovost materialov, ki jih uporablja proizvajalec. Najboljša izbira so trimerji z rezili iz nerjavečega jekla. Ročaj je lahko izdelan iz kakovostne plastike - zaradi tega je prirezovalnik lažji, kar lahko izboljša vaše udobje.

Napišite komentar. Objavil se bo takoj, ko ga bo odobril moderator.
Politika zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke, tudi piškotke tretjih strani za uporabo zunanjih orodij. V primeru, da ne podate soglasja, se uporabljajo samo nujni piškotki. Nastavitve lahko v svojem brskalniku spremenite kadarkoli. Ali soglašate z uporabo vseh piškotkov?

Politika zasebnosti