Načini za odpravo povešenih obrvi

Ličila za povešene veke

Povešene obrvi so pogost simptom staranja kože, ki s časom izgublja svojo elastičnost in prožnost. Povešene obrvi gredo običajno z roko v roki s povešenimi vekami, ki tvorijo vidno kožno gubo, ki ni preveč estetsko prijetna. Na srečo obstaja veliko načinov, kako se spopasti s povešenimi obrvmi. Izvedite več o njih!

Kaj povzroča povešene obrvi?

Veliko ljudi v zrelih letih se spopada s težavo povešenih obrvi, saj je glavni vzrok za to izguba prožnosti in elastičnosti ter oslabitev mišic in kolagenskih vlaken. To je učinek staranja kože, ki je na žalost neizogiben. Po drugi strani pa so lahko povešene obrvi samo na eni strani obraza simptom težav z obraznimi živci in mišicami. Obstaja veliko več dejavnikov, ki vplivajo na nastanek povešenih obrvi.

Povešene veke - ptoza

Ptoza je stanje, pri katerem se zgornja veka povesi. Lahko je posledica poškodbe, poškodbe živcev, ki nadzorujejo mišice vek, in raztegnjenih ali šibkih mišic. Ptoze ne zdravimo s farmakološko terapijo ali rehabilitacijo, lahko pa jo odpravimo z blefaroplastiko. Vredno je vedeti, da ptoza ni le estetska zadeva – lahko povzroči zoženje vek in privede do prekrivanja ali zamašitve zenice. To pa lahko vpliva na vid in vidno polje. Ljudje, ki trpijo zaradi ptoze, pogosto občutijo utrujenost vida, nelagodje v vekah in glavobole. Blefaroplastika lahko povrne udobje in varnost življenja.

Povešene obrvi in poteze obraza

Ali ste vedeli, da povešene obrvi niso le vzrok za skrbi in skrbi, ampak lahko povzročijo tudi telesne posledice? Zgoraj omenjena utrujenost vida in kronično nelagodje lahko povzročita frustracije. Izgled obrvi močno vpliva na splošni videz obraza. Povešene obrvi povzročijo povešene veke, ki povzročijo optično zmanjšanje velikosti oči, kar negativno vpliva na obraz. Na žalost se ljudje, ki trpijo zaradi povešenih obrvi in vek, zdijo utrujeni in veliko starejši kot v resnici. Zato je vredno razmisliti o tretmaju dvigovanja obrvi, saj lahko povrne mlad videz obraza. V vsakdanjem življenju je ličenje lahko koristno, o čemer govorijo naslednji deli članka.

Kako odpraviti povešene obrvi?

1. Domače metode za povešene obrvi

Ali je mogoče težavo s povešenimi obrvi pozdraviti z domačimi zdravili? Zagotovo lahko delujete preventivno in okrepite mišice na tem predelu obraza. Ljudje še vedno podcenjujemo preventivne ukrepe, ko bi lahko vidno okrepili kožo z učinkovinami, ki zavirajo procese staranja kože in posledično problem mlahave kože nad vekami. Zelo koristne so tudi vaje za obrazne mišice – izvajajte jih vsak dan nekaj minut in prinesle bodo presenetljive rezultate. Razmislite o nežni masaži kože, da spodbudite mikrocirkulacijo in povečate sintezo kolagena. Izvajate jo lahko z rokami, posebnim masažerjem ali kamnom gua sha. Ne pozabite, da sončno sevanje vpliva na kožo in vodi v fotostaranje kože. Ne izpostavljajte se pretirano sončenju in poskrbite za zaščito kože z zaščitnimi sredstvi z visokim zaščitnim faktorjem.

Pomembno!
Prej ko začnete posvečati pozornost negi kože okrog oči in obrvi, bolj odložite procese staranja kože. Manj verjetnosti za spuščanje vek je pri tistih, ki začnejo uporabljati prave izdelke na pravilen način v kombinaciji z nežnimi masažami.

Povešene veke - vaje, joga obraza

Za spuščanje obrvi so odgovorne podkožne mišice, zato je ključnega pomena, da jih trenirate! Tu odlično delujejo joga obraza in vrsta posebej oblikovanih vaj, ki izboljšajo elastičnost kože in konturo obraza.

2. Estetskomedicinski tretmaji za povešene obrvi

  • Botulinski toksin

Botulinski toksin, imenovan botoks, zavira nevromuskularni prenos, ki oslabi določene obrazne mišice. To vodi do glajenja gub in zategovanja kože. Prav tako lahko popravi povešene veke. Da bi to naredil, zdravnik uvede botoks v predel čela in templja. Poseg je hiter, neboleč in neinvaziven. Že po enem tednu po tretmaju so obrvi vidno dvignjene, učinek pa traja do 6 mesecev.

  • Niti APTOS - lifting brez skalpela

Postopek vključuje vstavljanje niti v mehka tkiva, ki bodo pospešile proizvodnjo kolagenskih vlaken, elastina in hialuronske kisline. So raztopljene, vendar ostane videz dvignjenih obrvi. Rezultati so vidni takoj po posegu in lahko trajajo od 18 do 24 mesecev.

  • Radiofrekvenčno zategovanje kože, RF zdravljenje

Elektromagnetno valovanje segreva globoko plast kože in spodbuja njeno regeneracijo, saj toplota stisne kolagenska vlakna in pospeši nastajanje novih. Zdravljenje namerno poškoduje tkivo, da ga prisili v samo regeneracijo. Učinki so dvignjene obrvi in veke. Priporočljivo je, da se na vzdrževalne preglede vrnete 3- do 6-krat.

  • HIFU dvigovanje obrvi

HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) je neinvazivna nega, ki kožo učvrsti in zgladi. Traja od 15 do 40 minut. HIFU deluje tako, da ultrazvočno energijo vnese v globoke plasti kože. Tretma poviša temperaturo kožnih tkiv na 65-75 stopinj Celzija, povzroči namerno mikropoškodbo in prisili naravni proces celjenja - sintezo kolagena. To vodi do trajne zategnjenosti kože ter zmanjšanja gub in mlahavosti. Koža se nenehno regenerira in njena napetost se poveča - samo z enim posegom odpravite gube in povešene veke.

  • Hialuronska kislina za povešene veke

Eden najpogostejših načinov zdravljenja povešenih vek je vnos nezamrežene hialuronske kisline pod kožo. Gostota kože, elastičnost in stopnja navlaženosti se znatno izboljšajo. Hialuronska kislina zapolni nečvrste predele, kjer se je podkožje premaknilo. Velika prednost tretmaja je, da je združljiv s kemično strukturo človeške kože in je možno, da učinki trajajo več kot eno leto.

  • Spuščene obrvi in blefaroplastika

Blefaroplastika je invazivna terapija za korekcijo povešene kože. Vključuje zarezo v gubo zgornje veke. Odstrani se odvečna ohlapna koža in maščobno tkivo, nato pa se rana zašije z zelo tankimi šivi, tako da je brazgotina skoraj neopazna.

  • Ličila za povešene veke

Da bi zmanjšali učinek povešenih vek, se je vredno naučiti ličiti, da ne bo tako vidno. Takšna ličila bodo optično privzdignila veko in povečala oko.

Pri tem je pomembna igra svetlobe in sence: temnejši odtenek uporabite v notranjem kotu očesa, svetlejšega pa nanesite na srednji del in v notranji kot. Učinek večjih oči lahko dosežete tudi z uporabo mat zelo svetlega, bež pudra tik pod obrvjo. Ne pozabite, da mora biti spodnji rob obrvi močno poudarjen. To lahko storite s svinčnikom ali peresom za obrvi, najbolj obstojen učinek pa lahko dosežete s voljno pomado.

Dolge, voluminozne trepalnice bodo vaš zaveznik, ko poskušate zakamuflirati povešene veke, saj preusmerjajo pozornost z vek.

Ličenje za povešene veke - korak za korakom

Ličenje za povešene veke – 1. korak

Na celotno veko in nad njo nanesite kakovostno podlago ali primer za senčila. Uporabite lahko tudi korektor.

Ličila za povešene veke - 2. korak

Vzemite: 2-3 odtenke, od katerih je eden precej temen, drugi srednji in tretji - zelo svetel. Najtemnejšega nanesite v notranji kotiček očesa, drugega pa na predel, ki ga želite optično povečati. Nato uporabite najsvetlejši odtenek pod obrvjo in v notranjem kotu. To bo očesu dodalo še več definicije in globine.

Ličila za povešene veke – 3. korak

Ličenje bo videti bolj natančno, če uporabite bel ali bež svinčnik in ga nanesete na vodno linijo.

Ličila za povešene veke – 4. korak

Trepalnice nanesite z maskaro ali uporabite umetne – ne pozabite, da daljše in debelejše kot so, bolje bodo preusmerile pozornost z vek.

Ne pozabite na videz svojih obrvi

Ne smemo pozabiti, da končni rezultat vašega ličenja ni pogojen samo z ličenjem oči. Pomemben je tudi videz vaših obrvi – naj bodo dobro negovane, urejene in pravilno oblikovane. Zaradi simetričnih, urejenih obrvi je oko videti večje, kot je v resnici. Pravilna oblika vam omogoča, da definirate lok z osvetljevalcem. Upoštevajte, da so nove dlake, ki zrastejo, še posebej opazne, če imate povešene veke, saj s svojo prisotnostjo preglasijo obraz in dajejo vtis težkega očesa.

Ali ste vedeli, da lahko s pravimi negovalnimi in lepotilnimi izdelki preprečite učinek povešenih vek? Začnite pravilno uporabljati kreme za oči že v mladosti. Upoštevajte, da morajo biti izdelki izbrani glede na vašo starost in da vam morajo zagotavljati pravo raven hidracije. Priporočljivo je, da vsebujejo veliko hialuronske kisline. Izdelke nanesite od notranjega kota. Pojdite proti notranjemu kotu in kožo nežno drgnite s krožnimi gibi. Pravilen nanos lahko kombinirate z masažo – tak ritual naj bo nepogrešljiv del vaše vsakodnevne rutine nege kože.

Napišite komentar. Objavil se bo takoj, ko ga bo odobril moderator.
Politika zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke, tudi piškotke tretjih strani za uporabo zunanjih orodij. V primeru, da ne podate soglasja, se uporabljajo samo nujni piškotki. Nastavitve lahko v svojem brskalniku spremenite kadarkoli. Ali soglašate z uporabo vseh piškotkov?

Politika zasebnosti