Oblikovanje obrvi korak za korakom. Pinceta, nit ali vosek?

Kako uskladiti obrvi z obliko obraza?

Kako si populiti obrvi, da bodo izgledale modno, a se hkrati ujemale z vašimi potezami in obliko obraza? Kako to storiti in katero metodo izbrati, da ne boste končali v solzah? Je za oblikovanje obrvi najbolje izbrati pinceto, nit ali morda vosek? Tukaj je naš vodnik za oblikovanje in oblikovanje obrvi!

Oblikovanje obrvi - kako to narediti pravilno?

Če želite pravilno oblikovati obrvi, morate upoštevati nekaj pravil, da zagotovite, da bodo vaši obrvi videti brezhibno in se lahko izognete morebitnim lepotnim nesrečam. Najprej ne pozabite odstraniti le dlačic pod spodnjo linijo obrvi. Pulite samo posamezne dlake, ki rastejo nad zgornjo črto obrvi. Vendar ne pozabite, da ne porušite svoje naravne oblike obrvi. Prekomerno puljenje zgornje linije obrvi lahko povzroči napačna razmerja, asimetrijo obrvi in obrvi, ki se ne ujemajo z vašo obliko obraza. Žal je napake, storjene pri oblikovanju zgornje linije obrvi, pozneje težko popraviti.

Goste obrvi izgledajo odlično in dajejo obrazu mladosten videz, vendar košate obrvi ali enobarvne obrvi, ki jih je strah, ne izgledajo več privlačno, saj postanejo videti trajno jezne. Ozki loki, super modni v devetdesetih, tudi vašemu obrazu ne delajo usluge. Trend ozkih obrvi je že zdavnaj mimo, saj komaj komu pristajajo. Danes so v modi naravno oblikovani in urejeni loki, ki se ujemajo z obliko obraza. Kako pravilno oblikovati obrvi? Najboljši način je, da izgledajo naravno in lepo definirano. Najbolje je, da poskušate ohraniti njihovo prvotno obliko, le nežno določite njihov pravilen obris.

Kako uskladiti obrvi z obliko obraza?

Ključnega pomena je, da se obrvi ujemajo z vašo obliko obraza – le tako so lahko zares brezhibne. Zato ne nasedajte nenehno spreminjajočim se trendom obrvi. Vaše obrvi se morajo prilegati vam, ne pa zadnjim trendom. Kako doseči popolno obliko obrvi, da bo laskala obliki obraza in prikrila morebitne nepopolnosti?

Kako puliti obrvi: sami ali pri kozmetičarki?

Načeloma si lahko obrvi precej enostavno pulite sami, a ne pozabite, da se je napakam težko izogniti. Če si nesposobno pulite obrvi, lahko porušite proporce obraza in ustvarite karikaturni videz. Preveč oskubljene obrvi so prava nočna mora, saj poskrbijo, da je vaš obraz nenehno zmeden. Če imate težave s pravilnim definiranjem obrvi, to storite s pomočjo profesionalne kozmetičarke. Vašim obrvem bo dala popolna razmerja. Po tem bo lažje vzdrževati pravilno obliko obrvi – populiti morate le posamezne, ponovno zrasle nepravilnosti.

Puljenje obrvi – investirajte v dobro pinceto

Kako enostavno doma populiti obrvi? Najprej izberite dobro pinceto! Vaša izbira ne sme biti naključna. Konice naj bodo ostre, robovi pa naj se popolnoma stikajo, da se oprimejo vsake dlake, tudi najkrajše. Dobra pinceta je ergonomske oblike, ni prevelika, da bi se dobro prilegala roki. Mat premaz deluje bolje, saj preprečuje, da bi med postopkom zdrsnili ven. Debele pincete je težko prijeti in si pulijo dlake na obrvi, pogosto stisnejo kožo, kar lahko povzroči hudo draženje. Primite dlake med konicami in jih z odločnim in močnim gibom izpulite. Če niste prepričani, ali bi dlako odstranili ali pustili, je najbolje, da jo pustite pri miru, da se izognete težavi z redkimi obrvmi. Poskusite, da se obrvi na koncu gladko zožijo - rep mora biti nejasno tanek in v obliki konice.

Pinceta. Kako si pravilno puliti obrvi?

Puljenje obrvi je eden najpogostejših posegov, ki jih lahko opravite sami. Kako doma populiti obrvi, da bodo videti urejene in oblikovane ter se bodo ujemale z vašo obliko obraza? Obstaja metoda za določitev pravilnega razmerja obrvi. Potrebovali boste tanko in dolgo paličico – tudi svinčnik ali čopič za ličenje lahko opravita delo.
Paličico položite ob stran nosu in jo držite pod kotom proti notranjemu kotu očesa. Ne sme biti čez predel okoli oči. Kjer rob palice zadene črto obrvi – to je začetek vaše obrvi in bi morala biti vaša izhodiščna točka. Nato držite palico ob strani nosu naravnost navzgor nad očesom in na mestu, kjer zadene obrv, je vaš lok. Nazadnje palico položite na rob nosu in jo poravnajte z zunanjim kotom očesa, da najdete konec obrvi.

Puljenje obrvi korak za korakom

Kako si puliti obrvi, da se izognete lepotnim nesrečam? Oglejte si naš vodnik po korakih za uporabo pincete.

1. Očistite kožo – obraz in predel obrvi morata biti čista in razmaščena. Najbolje je, da si obrvi pulite po kopeli, ko je koža mehkejša – tako bo manj boleče. Ne pozabite: obrvi si pulite na dnevni svetlobi, najbolje ob oknu in uporabite povečevalno ogledalo.

2. Obrvi si počešite s posebnim glavnikom ali po možnosti z mehkim svilom. Lase počešite v smeri navzgor, proti sencem.

3. Določite začetek, lok in konec svoje obrvi ter obrvi začrtajte s svinčnikom. Tako boste lahko preverili, kako bodo vaše obrvi izgledale po postopku. Če se vam zdijo preozki ali predebeli - zdrgnite obris in ponavljajte, dokler ne dobite videza svojih sanj.

4. Sedaj posezite po pinceti. Z odločnimi gibi izpulite dlačice in sledite smeri njihove rasti. Bolečino lahko ublažite tako, da na kožo tik pred postopkom položite kocko ledu. Ne pozabite puliti samo spodnje linije obrvi. Odstranjene dlake lahko odstranite le nad zgornjo črto.

5. Ne pozabite ohraniti pravilne simetrije obrvi. Pri puljenju velja, da je manj več - če dlaka raste znotraj začrtane oblike in niste prepričani, ali bi jo odstranili - je najbolje, da jo pustite pri miru. Bolje je, da po postopku popravite po potrebi, kot pa se izpostavljate problemu redkih obrvi. Dlačice lahko izmenično puliš, enkrat z ene in drugič z druge obrvi – da bodo videti popolnoma simetrične.

6. Odmaknite se od majhnega ogledala in se poglejte v večje: vaše obrvi naj bodo vidne na razdalji roke, iztegnjene pred njim. Ne hitite, bodite zmerni in ne pozabite ohraniti pravilne simetrije, da zagotovite uspešno puljenje.

Kako puliti obrvi brez pincete?

  • Nitkanje

Ste vedeli, da puljenje obrvi s pinceto ni edina možna tehnika? Azijci že stoletja uporabljajo preprosto bombažno nit za puljenje dlak. Ta tehnika je znana kot nitkanje. Kako puliti obrvi z nitjo?

Vzemite približno 40 cm dolgo nit in jo prepognite na pol. Konce zavežite tako, da tvorijo zanko, nato pa skoznjo potegnite prste obeh rok. Zasukajte nit, da na sredini oblikujete tkanje. Z obema rokama držite nit in izmenično premikajte tkanje enkrat na eno in drugič na drugo stran. Nato dlake pridejo med nitke, ki jih primejo in izpulijo z mešičkom. Nitkanje obrvi zahteva vajo, a ko se tega naučite, boste ugotovili, da je to najhitrejši in najbolj natančen način odstranjevanja dlačic!

  • Voskanje

Voskanje je priljubljena metoda odstranjevanja dlak na obrvi, ki jo ponuja skoraj vsak kozmetični salon.

Priljubljena je, saj je najmanj boleča in izjemno hitra metoda odstranjevanja dlak. Ponovno zraščene dlake preprosto izpulite naenkrat, z eno hitro potezo. Vendar pa ta metoda ni priporočljiva za domačo uporabo. To pa zato, ker zahteva ustrezno opremo, pripravo in poznavanje tehnike. Vosek za obrvi mora imeti pravo temperaturo in konsistenco, da izpuli dlačice. Brez spretnosti in izkušenj je na žalost zlahka opeči občutljivo kožo okoli oči.

Rdečica po puljenju obrvi. Kako se ga znebiti?

Po puljenju se lahko pojavi rdečina in rahla oteklina. Ta običajen simptom precej hitro izgine. Če želite omiliti te posledice, si na obrvi položite hladen obkladek: nekaj kock ledu zavijte v robček ali pa valjček iz žada ohladite v hladilniku in ga nežno pritisnite na kožo. Če draženje ne preneha, razdraženo mesto namažite s pantenolom ali alantoin mazilom.

Najpogostejše napake pri puljenju obrvi

NESORAZMERJE OBRVI - predebele ali pretanke obrvi. To je pogosta napaka, ki povzroči preveč oskubljene obrvi, kar moti pravilna razmerja obraza.

ZELO TANKE OBRVI – to je bila poguba devetdesetih. Na srečo dandanes do konca oskubljene obrvi niso več v modi, čeprav si nekatere ženske še vedno tako oblikujejo obrvi. Na žalost vašemu obrazu ne delajo nobene usluge in če jih definirate s temnim svinčnikom za obrvi, ustvarite karikaturni videz.

UNIBROW – dejstvo, da ga je nosila Frida Kahlo, še ne pomeni, da lahko tudi vi spremenite ta videz. Unibrow vašemu videzu ne dela nobene usluge, saj ste videti jezni in naredi vaše poteze bolj ostre.

PREVEČ POPUŠČEN NOTRANJI ROB OBRVI - preveč oskubljen prostor med obrvmi ustvarja nesorazmerje med nosom, očesnim kotičkom in obrvnim lokom. Ta napaka se pogosto naredi med popravki po puljenju. Včasih greste lahko predaleč in po nesreči dosežete učinek nenehno zmedenega videza.

Na pomoč, preveč sem si populila obrvi!

To se zgodi tudi tistim, ki so že vešče puljenja obrvi. Včasih si zaradi hitenja ali nepotrpežljivosti izpulimo 2 ali 3 dlake preveč in naredimo redke predele v obrveh, kar nam žal ne dela usluge. Kaj potem? Kako doseči, da vam obrvi hitreje zrastejo? Za to težavo obstaja rešitev – samo nabavite dober serum za obrvi, kot je tisti iz Nanobrow. Ob redni uporabi poskrbi, da dlačice v hipu zrastejo, poleg tega pa jih neguje, neguje in krepi od samih korenin. Nanobrow serum je hiter in odličen trik za lepe in goste obrvi, ki jih lahko oblikujete po svojih željah!

Preden pa vam obrvi ponovno zrastejo, lahko morebitne nepopolnosti zakamuflirate z ličili! Posezite po dobrih izdelkih za ličenje obrvi, kot je natančno pero, svinčnik ali pomada, ki vam omogočajo, da svoje obrvi zapolnite z izjemno natančnostjo. Zahvaljujoč temu ne boste niti opazili, kdaj vam bodo dlake na obrvi ponovno zrasle in postale zdrave, lepe in močne!

Napišite komentar. Objavil se bo takoj, ko ga bo odobril moderator.
Politika zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke, tudi piškotke tretjih strani za uporabo zunanjih orodij. V primeru, da ne podate soglasja, se uporabljajo samo nujni piškotki. Nastavitve lahko v svojem brskalniku spremenite kadarkoli. Ali soglašate z uporabo vseh piškotkov?

Politika zasebnosti