Redki predeli obrvi: kako jih popraviti?

Kako enostavno zapolniti obrvi?

Ali so vaše obrvi naravno goste in oblikovane, vendar so se pred kratkim začele redčiti? Ali obstajajo vrzeli v lokih? Neenakomerne obrvi so neželena lepotna napaka, ki zagotovo ne prispevajo k privlačnosti. Na srečo obstajajo načini, kako jih zakamuflirati – bodisi z ličili ali kakšnimi bolj invazivnimi postopki. Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti, kako skriti vrzeli v obrvi.

Neenakomerne obrvi – vzroki

Vzrokov za vrzeli v obrvi je veliko – poslabšajo se zaradi različnih razlogov. Najpogostejši vzroki so stres, neustrezna nega obrvi ali zdravila. V skrajnih primerih je izpadanje obrvi posledica zdravstvenih težav: diabetesa, bolezni ščitnice ali jeter, diskoidnega eritematoznega lupusa, lojnega dermatitisa, orientalske rane itd. Vrzeli v obrvi so lahko tudi posledica glivičnih okužb ali parazitov, npr. pršice, ki se hranijo z odmrlimi kožnimi celicami. Prav tako se stanje las, vključno z obrvi, poslabša zaradi pomanjkanja vitaminov in drugih pomembnih elementov, ki hranijo tkiva in lasne mešičke. Kaj povzroča redčenje obrvi?

OPOMBA!
Ne pozabite, da je naravno, da lasje izpadajo – to je ena od stopenj življenjskega cikla las. Vendar pa je čas, da ukrepate, ko se obrvi začnejo tanjšati: obiščite zdravnika na pregledu, okrepite dlake na obrvi in zakamuflirajte vrzeli s kakovostnimi ličili.

Kako zapolniti redke predele v obrvi?

Na srečo obstajajo preprosti načini za kamuflažo in zapolnitev redkih mest. Vse kar potrebujete je kakovosten make-up. Seveda se lahko odločite za naprednejše metode, ki so na voljo v salonih za obrvi. Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti, kako ravnati z neenakomernimi, razredčenimi obrvi.

Kako enostavno zapolniti obrvi?

Nanos ličil za obrvi je najbolj očiten in najmanj invaziven način za ravnanje z redkimi obrvi. Kako narediti obrvi z vrzelmi? Tukaj je vodnik za enostavno zapolnjevanje tankih obrvi.

KORAK #1 Nanesite obrvi in jih po potrebi obrišite s pinceto

Preverite, ali imajo vaše obrvi želeno obliko in ali je potrebno puliti. Očistite predel obrvi, ga posušite in dlačice prečešite s svilom, da jim pokažete želeno smer.

KORAK #2 Ustvarite podlago za izdelke za ličenje

Če se odločite za pudre za obrvi, potem nanesite nekaj voska/primera, ki naj gre k setu. S tem zagotovite, da se pudri oprimejo obrvi in ostanejo dolgo, poleg tega pa naredite barve bolj intenzivne. Če nanesete svinčnik ali marker za obrvi, obrvi pripravite tako, da nanesete majhno količino tekočega korektorja – tako boste lažje nanesli ličila in podaljšali njihovo obstojnost.

KORAK #3 Določite svoje obrvi

Uporabite pero za obrvi, svinčnik ali pomado in narahlo obrobite konture obrvi ter ustvarite sanjsko obliko. Ne pozabite, da mora biti spodnja črta krepkejša.

KORAK #4 Narišite posamezne lase

Zdaj lahko nadaljujete z risanjem las podobnih potez na redkih območjih. Poseben marker za obrvi je odlično orodje za ta namen. Ustvarja učinke, ki posnemajo tehniko mikrobladinga. Nanobrow Microblading Pen je natančen in visoko pigmentiran ter zagotavlja dolgotrajne učinke. Obrvi so intenzivne barve, a izgledajo zelo naravno. S peresom lahko preprosto naredite obrvi veliko gostejše. Narišite črte tam, kjer vidite vrzeli, in se prepričajte, da gredo v isto smer kot vaši lasje.

KORAK #5 Zapolnite obrvi

Čas je, da nanesete ličila po obrvi – uporabite puder, svinčnik ali pomado in zapolnite loke. Ne pozabite, da je začetek obrvi svetlejši in dajte več barve repu. Z dvema barvama v kompletu pudra za obrvi Nanobrow lahko ustvarite čudovite ombre učinke. Enostavno se mešajo za gladek prehod odtenkov od najsvetlejšega do najtemnejšega.

KORAK #6 Zmehčanje kontur

Če želite ohraniti naraven videz obrvi, lahko storite nekaj več kot samo mešanje barv – pobrišite obrvi, da zmehčate zgornjo linijo obrvi in se znebite ostrih robov, ki vam verjetno dajejo jezen videz. Če je med barvami vidna črta, jo morate premešati in zagotoviti gladek prehod odtenkov.

KORAK #7 Poskrbite, da bodo čudovite obrvi obstojne

Nazadnje si priskrbite fiksacijski gel za obrvi, prozoren ali obarvan. Nanesite ga na obrvi in jih počešite v želeni smeri. Gel jih bo ohranil brezhibne več ur in jih pustil debelejšega videza ter dodal polnost.

Podaljški za obrvi: kaj so?

Če ne marate ali si ne želite vsak dan zapolniti obrvi, lahko poskusite z nenavadno možnostjo, ki vključuje nanašanje umetnih dlak v redke vrzeli. Uporaben je za tiste z naravno tankimi obrvmi, ki želijo zgostiti loke in zakamuflirati vrzeli ali brazgotine v predelu obrvi.

To je preprosta tehnika: drobne umetne dlake se pritrdijo na vaše obrvi in ostanejo nedotaknjene 2 do 3 tedne. Po tem morate dobiti še eno izpolnitev. Med nošenjem lažnih podaljškov se morate izogibati izdelkom, bogatim z oljem, ali se dotikati obrvi.

Poltrajno barvanje obrvi: kana

Če vrzeli niso velike, jih lahko zakamuflirate z niansiranjem obrvi. Kana v prahu je narejena prav za ta namen, saj obarva tako dlačice kot kožo – obrvi so videti polnejše, vse vrzeli pa skrite. Kana nam omogoča, da več tednov uživamo v popolnih obrveh, vendar morate vedeti, da z obrvi zbledi hitreje kot z las, zato si jo boste morali privoščiti pogosteje.

Trajne možnosti: tetovaža obrvi

To zdravilo za neenakomerne obrvi ima najdaljši učinek. Tetoviranje obrvi lahko traja 3 leta ali več. Pusti obrvi gostejše in ustvari želeno obliko obrvi. Permanentni make-up vključuje tetoviranje las podobnih linij in subtilno senčenje, da zakrije vrzeli in naredi loke oblikovane. Obstaja veliko oboževalcev in nasprotnikov tetovaže obrvi. Ta metoda ima veliko kontraindikacij in pred uporabo je dobro poznati njene prednosti in slabosti, saj učinek traja leta.

Brez dvoma je dobro staro ličenje najmanj invaziven in najlažji način za zgostitev obrvi in zakamufliranje redkih predelov. Vse, kar potrebujete, je nekaj časa, minimalen trud in kakovostni izdelki za ličenje – popolne obrvi so na dosegu roke!

Napišite komentar. Objavil se bo takoj, ko ga bo odobril moderator.
Politika zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke, tudi piškotke tretjih strani za uporabo zunanjih orodij. V primeru, da ne podate soglasja, se uporabljajo samo nujni piškotki. Nastavitve lahko v svojem brskalniku spremenite kadarkoli. Ali soglašate z uporabo vseh piškotkov?

Politika zasebnosti