Kako do gostih in bujnih obrvi?

Kako oblikovati in negovati goste obrvi?

Debele, naravne in nekoliko neurejene obrvi so že dolgo časa najbolj priljubljen trend na področju obrvi. Imate srečo, če so vaše goste in bujne - za njihovo oblikovanje se vam ni treba veliko truditi. Zadostuje že, če jih poudarite z nekaj ličili. Kaj pa, če so obrvi neobvladljive in štrlijo ven? Če jih krtačite s čopičem, to morda ne bo dovolj. Dobro je, da si priskrbite prave izdelke za oblikovanje popolne oblike in da ta ostane. Berite naprej in izvedeli boste, kako ukrotiti goste obrvi!

Kako ravnati z gostimi obrvmi?

Verjetno vsaka ženska sanja o gostih, polnih in bujnih obrveh, vendar pretiravanje nikoli ni dobro - tanke, vitke obrvi, pa tudi pregoste, neurejene dlačice ne pripomorejo k našemu najboljšemu videzu. Kako prevzeti nadzor nad njimi? Skrivnost je v pravilnem oblikovanju. Če ne veste, kako jo pravilno izvesti, jih zaupajte strokovnjaku za obrvi, ki bo naredil oris obrvi in oblikoval simetrične loke ter izpulil morebitne nepotrebne dlačice. Tudi striženje je dobro sredstvo za obvladovanje velikih obrvi - ne pozabite, da jih ne smete striči po vsej dolžini. Ta metoda je dobra za urejanje notranje strani obrvi (spodnje linije). Če so obrvi dobro pristrižene, ne bodo videti preveč goste ali neurejene. Dlačice lahko postrižete sami, vendar vam priporočamo, da se naročite pri usposobljenem stilistu za obrvi.

Kaj uporabiti za goste obrvi?

Obstaja napačno prepričanje, da goste in bujne obrvi ne potrebujejo nege - ni res! Vse vrste dlačic na obrveh zahtevajo vsakodnevno nego in pozornost. Hude vremenske razmere (minus temperature, UV-sevanje, močna sončna svetloba), stres, pomanjkanje vsakodnevne nege obrvi, zdravila ali nekakovostna kozmetika - vse to poslabša stanje obrvi in povzroči, da začnejo prekomerno odpadati, so videti dolgočasne in neobvladljive. V pomoč so lahko rastlinska olja, na primer ricinusovo olje, ki ga lahko enkrat na dan vtremo v dlačice obrvi in jih tako ohranjamo zdrave. Odličen izdelek je tudi serum za obrvi, ki vsebuje rastlinske izvlečke in druga hranila, ki jih negujejo, krepijo in izboljšujejo.

Kako oblikovati in negovati goste obrvi?

Tudi po zapolnitvi obrvi so lahko na koncu videti bujne in neurejene, če ne uporabljate izdelkov, ki dlačice zadržijo na mestu. Milo za obrvi ali brezbarvni gel za obrvi sta cenjena in razglašena za najboljša izdelka za urejanje za tiste z debelimi in gosto poraščenimi obrvmi.

  • Milo za obrvi

Uporaba mila za oblikovanje obrvi je že desetletja priljubljen lepotni prijem. V preteklosti je bila edina izbira navadno glicerinsko milo. Zmešati ga je bilo treba z vodo, pogosto pa je povzročalo težave: tekstura ni veliko pomagala, saj se je strdila, še preden je bila ustvarjena želena oblika... Sodobna mila imajo ustrezno teksturo, tako da lahko zlahka zajamemo malo mila in ga nanesemo neposredno na obrvi. Ne strdijo se takoj, zato imamo dovolj časa za oblikovanje obrvi. Poleg tega je končni rezultat veliko boljši, saj so mila za obrvi obogatena s sestavinami, ki povečujejo sijaj.

  • Gel za obrvi

Gel za obrvi je odličen izdelek za zaključek ličenja, ki podaljša obstojnost ličil. Na voljo je v prozorni in obarvani različici. Če so vaše obrvi lepo oblikovane in jih je treba le urediti ali ste ljubiteljica naravnega videza brez ličil, poskusite z brezbarvnim gelom za obrvi. Odličen je tudi kot zaključna poteza po nanosu drugih izdelkov za ličenje - z njim bodo ti dlje časa ostali brezhibni. Če si želite barvnega poudarka, izberite obarvan gel za obrvi, ki je po odtenku najbolj podoben vašim naravnim dlačicam na obrveh. Uporabite ga samostojno ali kot zadnjo fazo ličenja.

Kako nanesti ličila na goste in bujne obrvi?

1. Oblikovanje obrvi je prednostna naloga - brez nje tudi profesionalno ličenje in najboljši izdelki ne bodo uspešni. Oblikovanje in puljenje sta bistvena elementa nege obrvi, če imate goste in bujne obrvi. Dobro je, da jo občasno opravi profesionalec. Vsakodnevno pa si lahko počešete odvečne dlačice sami.

2. Če imate neurejene obrvi, ki se rade mečkajo in štrlijo, potem za njihovo oblikovanje in izboljšanje barve potrebujete krtačko in zgoraj omenjeno milo ali maskaro za obrvi. Če uporabite milo, lahko nato nanesete ličila, npr. puder ali maskaro.

3. Maskara za obrvi je videti kot običajna maskara za trepalnice, vendar vsebuje posebne pigmente za barvanje, negovanje in ukrotitev obrvi. Njena tekstura vam bo omogočila oblikovanje lokov brez grudic. Najboljše maskare za obrvi bodo poskrbele, da bodo vaše obrvi blestele ves dan.

4. Kompleti pudra za obrvi z voskom so odlični za goste in bujne obrvi. Z njimi lahko ustvarite modne, naravno oblikovane obrvi, ki so prevzele Instagram. Najprej obrvi oblikujte z voskom. Nato jih poudarite s pudrom v prahu. Če želite, da bodo obstojne in da bodo imele večji volumen, nanesite gel za obrvi.

Izdelki za ličenje za goste obrvi

Iščete najboljše izdelke za ličenje za goste in bujne obrvi? Zgoraj omenjeni geli in maskare za obrvi so kot nalašč za oblikovanje in stiliranje. V nekaterih primerih imajo tudi goste obrvi nekaj lukenj - prikrijete jih lahko s svinčnikom ali markerjem za obrvi, ki ustvarja dlačicam podobne poteze, ki posnemajo prave obrvi. Puder za obrvi je odličen tako za tanke kot za goste obrvi - pudrasta tekstura poudari barvo, skrije luknje in omogoča ustvarjanje elegantnih ombre učinkov. Dodan vosek zadrži neukrotljive dlačice in ohranja njihovo obliko.

Napišite komentar. Objavil se bo takoj, ko ga bo odobril moderator.
Politika zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke, tudi piškotke tretjih strani za uporabo zunanjih orodij. V primeru, da ne podate soglasja, se uporabljajo samo nujni piškotki. Nastavitve lahko v svojem brskalniku spremenite kadarkoli. Ali soglašate z uporabo vseh piškotkov?

Politika zasebnosti