Brazgotina na obrvi – kako jo prikriti?

Kako zamaskirati brazgotino obrvi z ličili

Brazgotine na obrazu, še posebej tiste na obrveh, so zelo vpadljive, saj jih pogosto spremlja izpadanje las na tem predelu. Ali je mogoče prikriti ali se znebiti brazgotine na obrvi? Včasih je edini način, da ga odstranimo z laserjem ali operacijo. Obstajajo pa tudi naravni načini za zmanjšanje brazgotin. Spoznajte posebne trike ličenja in načine, kako se znebiti brazgotin.

Kaj je brazgotina na obrvi in kako nastane?

Brazgotine so izrazite spremembe v tkivih, ki nastanejo ob poškodbi kože. Najpogosteje nastanejo kot posledica travme, nesreče, poškodbe ali opekline, včasih pa so ostanek različnih vrst operacij ali kozmetičnih posegov. Zdravo nadomesti fibrozno vezivno tkivo, bolj poznano kot brazgotinsko tkivo.

Vedeti morate, da so lahko brazgotine različno intenzivne: lahko so plitke in po določenem času postanejo nevidne ali precej globoke in obsežne - takšne brazgotine ostanejo na površini kože več let, včasih celo za vedno. Brazgotine na telesu zlahka skrijemo pod obleko in nanje praviloma ne pomislimo, drugače pa je z brazgotinami na obrazu, saj so precej neprijetne, zato mnogi iščejo načine, kako bi se jih znebili ali vsaj zamaskirajo svoje brazgotine na obrazu, obrveh ali drugih vidnih predelih.

Kozmetika za celjenje brazgotin

Če vaša brazgotina na obrvi ni pregloboka, jo lahko s posebnimi mazili in kremami poglobite ali celo popolnoma odstranite. Na voljo so v lekarni, nekatere pa predpiše zdravnik. Vsebujejo posebne sestavine, ki spodbujajo regeneracijo kože in celično obnovo ter poskrbijo, da o brazgotini ne ostane sled.

Nekatere najbolj priljubljene sestavine, ki se uporabljajo v teh izdelkih, vključujejo izvleček etanola iz lupine čebule, natrijev heparin, biserni prah, izvorne celice (vključno s tistimi iz Centelle Asiatica), polisiloksane, ciklopentasiloksan, zlati nanokoloid in silicijev dioksid. Če iščete dobre izdelke za celjenje brazgotin, se prepričajte, da vsebujejo več zgoraj navedenih sestavin.

Prekrivanje ličil za brazgotine

Ličenje obrvi za prekrivanje brazgotine na obrvi sploh ni zapleteno! Oglejte si naš vodnik po korakih - hitro lahko obvladate tehnike ličenja obrvi, da zakamuflirate vrzeli in brazgotine na obrvi!

CONCEALER - ta izdelek vam pomaga kamuflirati brazgotino, še posebej, ko je sveža ali pordela. Bistveno je izenačiti ton kože. Ne pozabite, da je zeleni korektor najboljši za prekrivanje rdečih brazgotin, medtem ko je rumen korektor priporočljiv za vijolične brazgotine. Nude odtenki se odlično obnesejo na starih, biserno belih brazgotinah.

Kako zamaskirati brazgotino obrvi z ličili. Vodnik po korakih

1. Na kožo nanesite vlažilno kremo ali losjon za obraz, da kožo zgladite in navlažite ter jo pripravite na nadaljnje korake. Tako boste lažje enakomerno nanesli ličila in dosegli učinek naravnega videza.

2. Nanesite svoj najljubši korektor. Ravna in rahlo poševna krtača vam bo pri tem opravilu prav prišla. Imeti mora mehke ščetine za lažji natančen nanos. Nato zmešajte korektor, da se naravno stopi s kožo.

3. Nanesite tanko plast podlage: uporabite lahko čopič ali gobico. Odtenek podlage naj se ujema z vašim naravnim tonom kože. V nasprotnem primeru bo predel obrvi izstopal od ostalega obraza.

4. Čelo nežno napudrajte s prozornim pudrom, da podaljšate obstojnost kamuflažnega učinka.

5. Čas je za ličenje obrvi! Če je vaša brazgotina velika in zelo opazna, je najbolje, da posežete po pomadi. Ta izdelek za ličenje ima močno prekrivnost in pastozno konsistenco, ki odlično zakamuflira vse vrzeli ali redke predele. Pomada je voljna, dolgotrajna in vodoodporna ter vam omogoča posnemanje pravih dlak na obrvi na površini brazgotine. Ta izdelek vam omogoča, da popolnoma na novo definirate obliko svojih obrvi. Preberite več o kako uporabljati pomado za obrvi na našem blogu.

6. Odvečni izdelek nežno odstranite s čopičem. Rep potrebuje močnejšo definicijo, medtem ko mora biti notranji rob dobro zabrisan, da ustvari učinek naravnega videza.

DIY - domača zdravila za brazgotine

Ali lahko domača zdravila res odpravijo stare brazgotine? Zagotovo kreme in kozmetika DIY, ki vsebuje sestavine, ki spodbujajo celjenje kože, delujejo na majhne in plitke brazgotine. Eden najbolj priljubljenih kozmetičnih izdelkov za regeneracijo kože je mešanica naravnih olj in medu. Enostavno ga naredite sami: preprosto zmešajte 3-4 kapljice sivkinega olja, 50 ml kokosovega olja in 50 ml arganovega olja z 10 ml (jušno žlico) medu.

Kokosovo olje ima negovalne, antiseptične in antibakterijske lastnosti. Arganovo olje je znano po svojem revitalizacijskem delovanju. Spodbuja obnovo kožnih celic in kožo oskrbuje z dragocenimi kislinami omega-3 in omega-6, ki imajo vlažilne, protivnetne in pomlajevalne lastnosti. Med ima podobne lastnosti, močno regenerira kožo in preprečuje vnetja. Sivkino olje pa vsebuje vitamin C, dragocene organske kisline, mineralne soli in tanine. Spodbuja procese popravljanja kože in se bori proti številnim kožnim težavam. Da se olja dobro zlijejo, jih lahko pred nanosom rahlo segrejete. Ne pozabite namazati brazgotine obrvi s hladno mešanico. Nanesite ga vsak dan in po nekaj tednih bo vaša brazgotina na obrvi postala manj opazna

Presaditev obrvi

Presaditev obrvi je kozmetični postopek, pri katerem se presadki las prenesejo na predel obrvi. Priporočljivo je za ljudi, ki so poskusili vse druge metode za kamuflažo brazgotin, vendar so bile vse neuspešne. Je tudi rešitev za ljudi, ki so trajno izgubili lase zaradi bolezni, kemoterapije ali obsevanja. Presaditev obrvi je odličen, a drag način za doseganje obstojnih in naravno polnih obrvi. Postopek omogoča izbiro njihove oblike, definicije in debeline. Presaditev obrvi se izvaja ročno z metodo imenovano FUE. Zdravnik odvzame dlačne mešičke iz prejemnih predelov (običajno v predelu ušes ali vratu, pri moških jih lahko odvzame tudi z brade). Naslednji korak je, da jih vsadimo v prazna mesta na obrveh. Folikle vsadimo pod pravim kotom, tako da rastejo v skladu z naravno smerjo rasti dlak obrvi.

Microblading proti brazgotinam obrvi

Veliko ljudi se sprašuje, ali lahko mikroblading prekrije manjše brazgotine obrvi.

Seveda lahko! Čeprav je težje nanesti pigment na brazgotinsko tkivo, so lahko zaradi različne teksture tkiva rezultati zelo dobri. Včasih se na površini brazgotine izvede dodaten postopek, da se zagotovi trajen in prefinjen učinek.

Kana za obrvi proti brazgotinam na obrvi

Kana za obrvi je vedno eno najučinkovitejših in najbolj priljubljenih tretmajev. Pobarva obrvi in tudi kožo, zato se odlično obnese pri kamufliranju majhnih in plitvih brazgotin. Kana v prahu je naravni izdelek na rastlinski osnovi. Poznan je in se že stoletja uporablja za barvanje kože in las. Bogat je z odličnimi naravnimi sestavinami in zagotavlja odlične učinke pri barvanju obrvi, hkrati pa neguje dlake na obrvi zahvaljujoč mineralom in vitaminom v svoji formuli. Uspešno ga lahko uporabljate kot alternativo mikrobladingu. Učinek traja približno 14 dni na koži in do 6 tednov na dlakah obrvi.

Napišite komentar. Objavil se bo takoj, ko ga bo odobril moderator.
Politika zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke, tudi piškotke tretjih strani za uporabo zunanjih orodij. V primeru, da ne podate soglasja, se uporabljajo samo nujni piškotki. Nastavitve lahko v svojem brskalniku spremenite kadarkoli. Ali soglašate z uporabo vseh piškotkov?

Politika zasebnosti