Microblading obrvi - vse, kar želite vedeti

mikroblading svinčnik

Primerjava microbladinga s tradicionalno tetovažo obrvi je preveč splošna, čeprav imata nekaj skupnega. Metoda spominja na tetoviranje, uporabljeni pigment pa zagotavlja dolgotrajen učinek in omogoča uživanje v lepih in naravnih obrveh do dve leti. Katere so različne metode microbladinga in kakšne učinke na obrvi zagotavljajo? Ali je microblading vreden celotnega navdušenja? Nadaljujte z branjem in boste izvedeli!

Kaj je microblading?

Microblading je specializirana kozmetična metoda, pri kateri se pod površino kože nanese pigment, da se doseže poltrajen učinek definiranih lokov. Odvisno od izbrane metode se microblading izvaja z drobnimi iglami s tanko konico ali različnimi vrstami majhnih rezil. Cilj microbladinga je: popraviti obliko obrvi, zgostiti loke, poudariti barvo in zapolniti morebitna redka mesta z realističnimi črticami, ki spominjajo na dlačice.

Ali microblading boli?

Velja za neboleče. To je zato, ker obrvi ne veljajo za posebej občutljivo področje in celoten postopek ne povzroča močne bolečine. Pred posegom strokovnjak za obrvi kožo prekrije z lidokainom, ki kožo lokalno omrtviči in prepreči nelagodje med postopkom. Poleg tega lahko na željo stranke obrvi tik pred posegom še dodatno omrtviči.

Ali je treba obrvi pred mikrobladingom obriti?

Da bi bile obrvi videti naravno, jih ni treba obriti v celoti. Vendar pa bo vaš strokovnjak za obrvi zagotovo odstranil vse nepotrebne dlačice z lokov. Tako bo zagotovljena lepa in naravna oblika, ki se ujema z obliko strankinega obraza. Priporočamo, da urejanje obrvi prepustite strokovnjakom, če pa želite, lahko neželene dlačice odstranite sami. Vse, kar potrebujete, je dober par natančnih pincet, ki brez bolečin zgrabijo vsako dlako, tudi najkrajšo.

METODE MICROBLADINGA

Tradicionalni microblading

To je trenutno ena najbolj priljubljenih in modnih metod polpermanentnega ličenja obrvi. Tretma se izvaja s posebnim pisalom za microblading, opremljenim z rezilom za enkratno uporabo. Z mikrobladingom obrvi lahko dosežemo učinek posameznih dlačic naravnega videza. Microblading obrvi je priporočljiv za ljudi, ki se bojijo tipične metode tetoviranja obrvi in si želijo bolj naravnega videza. Microblading zagotavlja najbolj nežno in poltrajno ličenje obrvi.

Microfeathering

Ta edinstvena metoda ličenja obrvi se izvaja z rotacijskim orodjem z iglo za enkratno uporabo. Učinek je videti zelo naravno. Želena oblika obrvi se doseže s posnemanjem posameznih dlačic vzdolž celotnega loka. Ta metoda zahteva spretnost in napredne veščine, saj je tehnično zelo natančna. Njena umetnost je v risanju realističnih dlačic, ki se ujemajo z naravnimi dlačicami obrvi. Težava je v obvladovanju orodja z ultrafinimi iglami med risanjem natančnih linij.

Puder za obrvi/Ombre obrvi

Ta priljubljena metoda polpermanentnega ličenja obrvi se izvaja s posebnim orodjem, opremljenim z iglo. Ombre ličenje obrvi je zelo subtilno in daje naraven učinek. Pomeni zapolnitev celotnega loka z barvo ki se preliva z nežnimi gibi in z majhnim pritiskom. S tem dosežemo subtilen učinek, ki spominja na ličenje obrvi v prahu. Pigment se nanaša tako, da se intenzivnost barve stopnjuje in se ustvari prehod, ki je najtemnejši na repu obrvi. Ombre obrvi zagotavljajo zelo naraven učinek.

Neboleča in neinvazivna metoda - mikroblading svinčnik

Če sanjate o učinku mikrobladinga, vendar se raje izogibate invazivnim posegom in tetoviranju, lahko poskusite specializirane izdelke za ličenje obrvi, ki zagotavljajo podoben učinek! Nanobrow Microblading svinčnik je edinstven lepotni izdelek s kot pero tanko konico, ki vam omogoča posnemanje posameznih dlačic na obrvi natanko tako kot profesionalno mikroblading pero. Svinčnik je trpežen, udoben in natančen ter je na voljo v visoko pigmentiranih odtenkih naravnega videza.

MICROBLADING -  NEGA PO TRETMAJU

Še posebej pomembno je, da kožo pravilno negujemo prvi teden po posegu.

  • Ne uporabljajte kozmetičnih izdelkov, ki dražijo.
  • Ne dotikajte se kraste.
  • Odpovejte se uporabi podlage, korektorja ali pudra na razdraženi koži.
  • En mesec po posegu začnite uporabljati serum za rast trepalnic.
  • En mesec po posegu se izogibajte savni, bazenu, soncu in solariju ter vedno uporabljajte UV zaščito.

 

Napišite komentar. Objavil se bo takoj, ko ga bo odobril moderator.
Politika zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke, tudi piškotke tretjih strani za uporabo zunanjih orodij. V primeru, da ne podate soglasja, se uporabljajo samo nujni piškotki. Nastavitve lahko v svojem brskalniku spremenite kadarkoli. Ali soglašate z uporabo vseh piškotkov?

Politika zasebnosti