Dviganje obrvi - vse, kar morate vedeti

Učinki dviga obrvi

Dvignjene obrvi so učinek, h kateremu vsi težimo pri ličenju – obraz je videti mlajši in ima bolj simetrične in uravnotežene obrazne poteze. Zaradi povešenih obrvi je obraz videti utrujen. Močna obrazna mimika, staranje in vsakodnevni stres prispevajo k nastanku povešenih obrvi. Dviganje obrvi je morda rešitev – kaj je to in kako se izvaja?

Dviganje obrvi - kaj je to?

Dviganje obrvi je kozmetični poseg za dvig obrvi in se izvaja v kozmetičnih ambulantah. Lahko je kirurško in tudi nekirurško. Zahvaljujoč tretmaju je mogoče popraviti znake staranja, izboljšati celotno simetrijo obraza in se znebiti vrečastih vek, zaradi katerih ste morda videti starejši, kot ste. Posledica tretmaja je, da je obraz videti preprosto lepši, saj se ohrani njegova geometrija, loki pa so oblikovani in dvignjeni.

Dviganje obrvi - različne tehnike

Tehnike dvigovanja obrvi so različne – stopnja invazivnosti je različna glede na vrsto. Katere so najbolj priljubljene tehnike?

Nekirurško dvigovanje obrvi

  • Dviganje obrvi - niti

Je vrsta posega, pri katerem se uporabljajo niti iz polidioksanona (PDO) na predelih predvsem okoli oči in obrvi, včasih pa tudi na vekah. Vključuje sidranje niti z uporabo zelo tanke igle. Omeniti velja, da šivi proizvajajo kolagen in elastin, zato pomagajo ohranjati rezultate liftinga, ki so gladka in dvignjena koža.

  • HIFU dvig obrvi

Tehnologija HIFU uporablja fokusirano ultrazvočno energijo - zvočne valove, izbrane posebej za kožo vsakega pacienta. Prodrejo skozi kožo in se med seboj križajo v kožnih tkivih. Mesta, kjer se križajo, imenujemo termalne koagulacijske točke – tvorijo nov kolagen, ki kožo postopoma napne, dvigne in pomladi.

  • Dviganje obrvi s hialuronsko kislino

Premreženo hialuronsko kislino lahko vnesemo v skoraj vse dele obraza in telesa, vključno s predelom obrvi. To omogoča ponovno vzpostavitev normalnega volumna tkiva. Po nanosu lokalnega anestetika se s tanko iglo pod kožo vstavi hialuronska kislina. Posledično postane koža bolj napeta, obrvi pa vidno privzdignjene.

  • Dviganje obrvi - botox

Obrvi je mogoče dvigniti z vnosom botoxa v izbrani predel telesa. Botulin toksin vpliva na živčno-mišični prenos: obrvi se dvignejo in njihova linija se uredi.

  • Radiesse lifting obrvi

Dviganje obrvi lahko izvedemo tudi z uporabo posebnega polnila Radiesse. Rezultati trajajo dlje kot po uporabi hialuronske kisline. Postopek vključuje posebno polnilo gub, ki se med postopkom vbrizga z iglo v ustrezno globino kože. Učinki so biorevitalizacija, zapolnitev tkiv in seveda vidno dvignjene obrvi.

Kirurško dvigovanje obrvi

  • Rez temporalnega območja

Ta metoda vključuje rez v temporalnem predelu in zategovanje kože. Priljubljen je, saj zahteva le en majhen rez, ki je skrit v lasišču – kar pomeni, da traja okrevanje le nekaj dni.

  • Endoskopsko dvigovanje obrvi

Izvaja se po splošni anesteziji in z uporabo endoskopa. Med tem postopkom kirurg naredi zarez, ki je skrit v dlakah, in s posebno opremo privzdigne kožo, pri čemer privzdigne tkivo obrvi in omogoči oblikovanje pravilne oblike in višine obrvi.

Dviganje obrvi - ličenje

Ali ste vedeli, da učinek dvignjenih obrvi, ki dajejo mladosten videz, ni nujno rezultat posega v kozmetični kliniki? Še več, omogoča takojšnje doseganje želenih učinkov na neinvaziven način! Preprosto posezite po dobrih izdelkih za ličenje obrvi, ki vam bodo pomagali določiti obliko vaših lokov in začrtati pravilno konturo. Pomada, svinčnik ali svinčnik za obrvi vam bodo omogočili dvig obrvi – vse kar morate storiti je, da poudarite zgornjo linijo obrvi, ki definira najvišjo točko loka. Poleg tega je vredno poudariti predel tik pod spodnjim robom obrvi – tako boste dosegli privzdignjen videz obrvi, ne da bi morali obiskati kozmetično kliniko. Ta trik je treba izvesti z dobro izbranimi izdelki najvišje kakovosti, kot so bogati, dobro pigmentirani pudri Nanobrow – z njimi je mogoče definirati obliko, žametni osvetljevalec pa bo popoln za posvetlitev predela pod obrvi.

Kontraindikacije za dvig obrvi

Kot vsak poseg, tako kirurški kot invazivni, ima tudi dvig obrvi svoje kontraindikacije. To so:

  • nosečnost in dojenje,
  • avtoimunske bolezni,
  • težave s strjevanjem krvi,
  • lokalno vnetje,
  • neurejena sladkorna bolezen,
  • akne,
  • aktivni rak,
  • kolagenoza (bolezen tkiva),
  • nagnjenost k nastanku brazgotin,
  • diagnosticirana hipertenzija ll in lll stopnje,
  • ishemična bolezen srca.
Napišite komentar. Objavil se bo takoj, ko ga bo odobril moderator.
Politika zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke, tudi piškotke tretjih strani za uporabo zunanjih orodij. V primeru, da ne podate soglasja, se uporabljajo samo nujni piškotki. Nastavitve lahko v svojem brskalniku spremenite kadarkoli. Ali soglašate z uporabo vseh piškotkov?

Politika zasebnosti