Laminacija obrvi: Kaj je to in kako jo narediti korak za korakom

Ali lahko sami laminirate obrvi?

Laminacija obrvi je izjemno priljubljen postopek oblikovanja obrvi. Ljudje po vsem svetu so nori nanj in nismo presenečeni: laminiranje obrvi nam omogoča, da ukrotimo neukrotljive dlačice in jih obdržimo na mestu več tednov. Z nego dosežemo želeno obliko obrvi, ki je videti naravno in je v skladu z najbolj vročimi trendi na Instagramu, kot so #nomakeup, #browshaping ali #browlift. Kaj vključuje laminiranje obrvi? Kako ga lahko opravite doma? Naučite se, kako do popolnih obrvi!

Kaj je laminacija obrvi?

Laminacija obrvi je ena izmed najbolj priljubljenih izbir pri tretmajih, ki zagotavljajo želeno obliko obrvi. Glede na vaše želje jih lahko dvignete ali pa jih samo skrtačite in ukrotite, da ostanejo brezhibne. Odlično je, da laminiranje globinsko neguje dlačice obrvi, poleg tega pa vam bo omogočilo enostavno urejanje obrvi. Če se vam ne ljubi ličiti, vam tega ni treba, saj bodo obrvi videti odlično tudi brez ličil. Obdelava jih obrne, zato bo dovolj že samo krtačenje po dlačicah. Z laminiranjem obrvi ohranite lep videz obrvi več tednov - brez ličil!

Komu je namenjena laminacija obrvi?

Laminiranje ali dvigovanje obrvi je priporočljivo za vse, ki imajo neurejene, redke ali neenotne obrvi. Ljudje se zanj pogosto odločijo po dvigu trepalnic. Laminiranje obrvi izboljša videz drobnih, komaj opaznih obrvi. Ljubitelji naravnega ličenja in tisti, ki ne želijo poltrajnega ličenja ali toniranja obrvi, ga obožujejo in cenijo. Laminacija je dobra izbira, če se vaše obrvi držijo v različne smeri in jih težko ukrotite. S tem tretmajem bodo postale bolj obvladljive ter nahranjene in sijoče.

Vaše obrvi so toge in ne veste, kako bi jim dali želeno obliko? Ker laminiranje spremeni strukturo dlačic, zagotovi novo obliko obrvi in jih ohrani enostavne za oblikovanje. Preprosto povedano: če vam oblika in videz vaših obrvi nista všeč, jih lahko z laminiranjem spremenite in jih ohranite lepe več tednov.

Še več, laminiranje obrvi lahko podvoji debelino obrvi, zato je priljubljeno med tistimi z redkimi in tankimi dlačicami.

Ali lahko sami laminirate obrvi?

Strokovnjaki za trepalnice in obrvi menijo, da je najbolje, da se tretma opravi v salonu, vendar lahko laminiranje obrvi, podobno kot druge preproste tretmaje, kot so gelski nohti ali toniranje obrvi, preprosto opravite doma - potrebujete le kakovosten komplet za laminiranje obrvi. Z ustrezno označenimi stekleničkami in podrobnimi navodili ga boste opravili brez težav. Laminiranje obrvi ni tako težko!

Učinek laminiranja obrvi

Laminiranje obrvi ustvari popolno oblikovane obrvi - obliko, o kateri ste sanjali. Obdelava prinaša dodatne prednosti, in sicer izboljša strukturo dlačic obrvi, zgladi neurejene dlačice in doda sijaj. Vaše obrvi bodo videti debelejše in temnejše. Obrazne poteze se bodo poudarile, oči pa bodo definirane.

Kako dolgo traja postopek in kako dolgo traja učinek?

Postopek traja od nekaj do dvajset minut - odvisno od izdelka, ki ga uporabljate, in stanja vaših obrvi. Učinki laminacije so obstojni od 4 do 8 tednov ali dlje, odvisno od stanja vaših dlačic in ustrezne nege po nanosu.

Ko govorimo o negi po opravljenem delu...

Po laminiranju obrvi morate upoštevati nekaj pravil, da boste čim dlje uživali v popolnih obrveh. V štiriindvajsetih urah po tretmaju se morate odpovedati savni ali plavanju, saj morajo biti obrvi suhe: izdelki za laminiranje potrebujejo čas, da se vpijejo. Najbolje je, da se prvi dan po tretmaju ne dotikate obrvi in se ne ličite. Pozneje lahko plavate, se savnate, nanašate in odstranjujete ličila. Če želite učinek ohraniti čim dlje, obrvi vsak dan prečešite.

Kako negovati obrvi po laminiranju?

Uporabite rastlinsko olje z regenerativnimi lastnostmi, na primer arganovo, jojobino ali ricinusovo olje. Učinek tretmaja bo trajal dlje, vaše obrvi pa bodo ostale močne in nahranjene.

Napišite komentar. Objavil se bo takoj, ko ga bo odobril moderator.
Politika zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke, tudi piškotke tretjih strani za uporabo zunanjih orodij. V primeru, da ne podate soglasja, se uporabljajo samo nujni piškotki. Nastavitve lahko v svojem brskalniku spremenite kadarkoli. Ali soglašate z uporabo vseh piškotkov?

Politika zasebnosti