10 najpogostejših napak pri ličenju in negi obrvi

najpogostejše napake pri urejanju obrvi

Napake pri ličenju obrvi so zelo pogoste. Prav tako pogosto preskočimo pravilno nego obrvi ali si jih naredimo tako, da so videti nenaravno. Običajno traja dolgo, preden se zavedamo napak, ki jih delamo. Zato vas vabimo, da si preberete najpogostejše napake pri urejanju obrvi - poskrbite, da jih ne boste delali, in se naučite, kako se jim v prihodnje izogniti!

Predolgi ali prekratki loki

Simetrične obrvi so oblikovane in primerno dolge. Kadar so predolgi ali prekratki, povzročajo disharmonijo in asimetrijo obraznih potez. Posledično je obraz videti preprosto slabo. Če želite, da imajo obrvi pravo dolžino, potrebujete svinčnik, tanek čopič za ličenje ali jedilno palčko - pritisnite jo od jamice na nosu do zunanjega kotička očesa. Črta vam bo pokazala, kje naj bi se obrvi končale.

Napačno prirezovanje

Obrezovanje obrvi je priljubljen postopek oblikovanja obrvi, katerega cilj je ustvariti želeno obliko obrvi. Za najboljši učinek morate obrezati le začetek obrvi in jih potegniti navzgor. S tem boste dobili urejene in lepe obrvi. Žal pa nekatera dekleta obrvi postrižejo po vsej dolžini - to je priljubljeno med tistimi z gostimi in bujnimi obrvmi. Pogosto se zgodi, da so njihove dlačice videti ravne. Za ukrotitev neukrotljivih obrvi je bolje uporabiti pinceto.

Napačno oblikovanje obrvi z milom

Milaste obrvi so eden od najbolj vročih trendov na področju obrvi! Milaste obrvi so videti čudovite in naravne ter ostanejo popolnoma oblikovane ves dan. Vendar ne pozabite izbrati kakovostnega mila za obrvi, ki ne le oblikuje dlačice, ampak jim doda tudi sijaj, jih nahrani in naredi bolj voluminozne. Običajna mila (npr. glicerinsko milo) se hitro strdijo in časa za pravilno oblikovanje obrvi je malo, poleg tega se lahko strdijo in onemogočijo nanos ličil. Za najboljše obrvi z milom uporabite posebej razvita mila, ki jih je lažje obdelati in omogočajo lažje oblikovanje lokov. Najbolje se obnesejo mila, pripravljena za uporabo, ki jih ni treba mešati z vodo, saj imajo že ustrezno teksturo.

Preveč privihane obrvi

Iztrgati nekaj odvečnih dlačic je v redu, vendar se včasih pustimo premamili in si jih izpulimo veliko preveč... Potem nam ostanejo neenakomerne obrvi, ki so videti kot iz risanke, ali pa so komaj opazne. Ko oblikujete obrvi, jih najprej obrobite - uporabite na primer nude svinčnik. Z označevanjem obrisov veste, kako bodo vaše obrvi videti po oblikovanju. Poskrbite, da boste s pinceto izrezali le dlačice, ki so zunaj začrtanih linij.

Preveč bujne obrvi

Pretirano pristrižene, vitke obrvi so videti čudno, vendar pa tudi pregoste, goste dlake niso videti dobro. Če se izogibate pincetam, ne boste pridobili naravnega šarma in sijaja - zaradi odvečnih dlačic ne boste videti urejeni in lahko celo vnesejo neusklajenost z obraznimi potezami. Ne pozabite, da je puljenje le nekaj dlačic dovolj, da pridobite svežino in prenehate biti videti jezni!

Nenaravni loki

Pri oblikovanju obrvi in ličenju obrvi je izredno pomembna simetrija. Naravni videz lokov je bistvenega pomena za skladnost potez obraza. Preveč ostre ali okrogle obrvi ter previsok lok obrvi nas naredijo smešne in vsekakor ne prispevajo k privlačnosti.

Zaradi previsokih lokov boste ves čas videti presenečeni, medtem ko bodo krepke obrvi, ki so preblizu druga drugi, videti jezne. Če želite usklajene obrvi, vendar ne veste, kako ustvariti pravo obliko - rezervirajte si termin pri kozmetičarki, ki jih bo oblikovala tako, da bodo popolnoma ustrezale vašim obraznim značilnostim. Potem boste morali občasno le še izrezati oddaljene dlačice. Priskrbite si kakovostno pinceto in to storite z lahkoto!

Neenakomerne obrvi

So vaše obrvi redke, tanke in neenakomerne? Ali so v lokih obrvi luknje?

Prikrijete jih lahko z izdelki za ličenje (svinčnik za obrvi, puder itd.), lahko pa težavo rešite in obrvi okrepite s kakovostnim serumom za rast obrvi - z rednim nanašanjem se bodo obrvi obnovile in zgostile.

Neuspešno laminiranje obrvi

Laminiranje obrvi je enostavno in brez težav, če uporabljate pravi set, podrobna navodila, kakovostne izdelke in pravilno poimenovane stekleničke. Zdravljenje se lahko konča neuspešno, če raztopino hranite predolgo ali ne upoštevate navodil za nego po nanosu. Mnogi ljudje delajo napake pri namakanju obrvi ali nanašanju ličil, preden preteče štiriindvajset ur. To pokvari učinek. Druga napaka je uporaba kompleta za laminiranje trepalnic za laminiranje obrvi. Zapomnite si: pri laminiranju obrvi vedno upoštevajte navodila proizvajalca in izberite le kakovostne izdelke, kot je Nanobrow Lamination Kit. Z njim je domače laminiranje obrvi brez težav.

Neuspešen trajni make-up obrvi

Trajno ličenje obrvi je eden najbolj priljubljenih posegov v kozmetičnih salonih. Z novimi tehnikami se ustvarijo poteze, podobne dlačicam, ki posnemajo naše lastne obrvi, zato ima ta postopek vedno več oboževalcev. Poleg tega nam permanentno ličenje obrvi prihrani veliko časa, poleg tega pa smo lahko prepričani, da so vedno videti odlično. Vendar preden se odločite za takšen poseg, premislite o vseh prednostih in slabostih ter izberite pravi salon z usposobljenim strokovnjakom za obrvi. Permanentno ličenje ima veliko kontraindikacij, zato morate tehnika obvestiti o vseh boleznih, okužbah kože, nosečnosti itd. Prav tako ne smete varčevati pri postopku microbladinga - ne izbirajte poceni storitev ali krajev, o katerih ne veste ničesar (njihove izkušnje, diplome ali ocene). Gre za trajno nego, ki traja več let. Prehitre odločitve vas lahko stanejo leta nezadovoljstva z obrvmi, kaj šele porabljenega denarja.

Neustrezno toniranje obrvi

Uporaba kane v prahu na obrveh je še vedno ena najbolj priljubljenih polpermanentnih obdelav obrvi. Ali ga lahko naredite sami? Lahko, če ste dovolj spretni in veste, katere barve izbrati za svoj tip lepote. Ne pozabite, da kvalificirana kozmetičarka ve, kako mešati barve, da ustvari najlepše učinke ombre - naraven barvni prehod od najsvetlejših do najtemnejših odtenkov. Ne pozabite izbrati kakovostnih izdelkov iz kane. S kemikalijami obremenjena barva za kano lahko zelo verjetno povzroči alergijske reakcije. Kana v prahu je bogata z rastlinskimi izvlečki in praškastimi listi Lawsonie.

Napišite komentar. Objavil se bo takoj, ko ga bo odobril moderator.
Politika zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke, tudi piškotke tretjih strani za uporabo zunanjih orodij. V primeru, da ne podate soglasja, se uporabljajo samo nujni piškotki. Nastavitve lahko v svojem brskalniku spremenite kadarkoli. Ali soglašate z uporabo vseh piškotkov?

Politika zasebnosti