Kako doma barvati obrvi? Naučite se uporabljati Kano

Kana za obrvi za blondinke

So vaše obrvi svetle barve in komaj opazne? Odločite se za barvanje obrvi! To je odličen način za poudarjanje obrvi in dodajanje barve. Postopek traja le deset minut, učinek pa lahko traja do štiri tedne! Kana lahko dlačice potemni za nekaj tonov, kar obrazu doda izrazitost. Kako pobarvati obrvi doma? Po našem vodniku po korakih vam bo to zlahka uspelo!

Kaj je kana?

Kana je rastlinsko barvilo, ki se že od nekdaj uporablja za barvanje kože. Pridobiva se iz drevesa Lawsonia inermis, znanega tudi kot kana. Najbolj priljubljena je v Indiji, kjer se uporablja med poročnim praznovanjem, mehendi. S kano se na nevestino roko nariše nekaj vzorcev, ki naj bi pritegnili srečo in bogastvo. Danes se barva uporablja za poltrajno barvanje obrvi, trepalnic in kože.

Vrste kane

Ali ste vedeli, da obstajajo različne vrste kane in da ima vsaka od njih edinstvene lastnosti in življenjsko dobo? Dobro jih je poznati, da lahko izberete pravo.

  • Bela kana v prahu

Žal ta beli prah ni pridobljen iz listov drevesa kane. Namesto tega vsebuje veliko PPD (p-fenilendiamin) - sintetičnega pigmenta, ki lahko povzroči alergijske reakcije. Aktivira ga oksidant, ki je prav tako dražeč: vodikov peroksid. Kana v prahu lahko povzroči izsušitev in draženje kože. Ne ostane dolgo: zbriše se po 3 do 7 dneh.

  • Organska kana v prahu

To je izvleček v prahu iz listov Lawsonia. Je znano in cenjeno naravno barvilo, zato njeno poreklo vsekakor govori v njeno korist. Ta vrsta kane ne samo barva, ampak tudi neguje lase, saj je bogata s sestavinami, ki prinašajo številne koristi; te vključujejo flavonoide, tanin in polisaharide. Krepi lasne čebulice in dodaja čudovit sijaj. Barvilo indigo lase obarva temno, tudi črno. Takšna kana je obstojna dlje časa: 14 dni na koži in do 6 tednov na laseh. Ker obarva kožo, ji uspe prikriti luknje na obrveh. Ekološka kana se meša z vodo in ne potrebuje dodatnih oksidantov.

  • Gel Kane

Ima bolj nežen učinek: obarva dlačice in ne kože. Izberite ga, če želite izključno poudariti barvo obrvi, ne da bi prikrili redke predele ali ustvarili gostejši videz. Je enostaven za uporabo in subtilen, vendar je obstojen le do 3 tedne. Obstajajo posebni geli iz kane za obrvi - podobno kot barve za lase vsebujejo kemične pigmente in zahtevajo uporabo oksidacijskega sredstva. Vendar so lahko bogati tudi z olji, vitamini in drugimi sestavinami, ki med postopkom barvanja negujejo lase.

Bela kana, organska kana, gel kane - kaj izbrati?

Barvila za kano v prahu in gelu imajo nekaj prednosti. Izbira je odvisna od vaših pričakovanj, pa tudi od sestavin v določenem izdelku, časa postopka in končnega rezultata - kako so obrvi videti in kako dolgo je barva obstojna. Tako barve v prahu kot gelske barve za kano ponujajo veliko možnosti, kar zadeva barve: na voljo so črna, rjava, zlata, siva in rdeča. Seveda lahko različne barve tudi mešate. Ombre učinek je pri make-upu obrvi izjemno priljubljen. Neverjeten videz lahko dosežete z nanosom kane v prahu: z njo boste na obrveh ustvarili najlepši ombre.

Kana za obrvi za blondinke

Katera je najboljša barva iz kane za blondinke? To je priljubljeno vprašanje v kozmetičnih salonih in na spletnih forumih. Najprej morate vedeti, da blondinke potrebujejo barve, ki so za en ali dva tona temnejše od njihovih naravnih las. Na srečo obstajajo ustrezni odtenki in najsvetlejše barve vam bodo omogočile doseči subtilen učinek. Takšen odtenek je kot nalašč za tiste s toplim lepotnim tipom. Obstaja tudi temno blond barva za kano, ki obarva tako lase kot kožo. Če imate osvetljene ali pobeljene lase, vaši naravni lasje pa so rjavi, lahko izberete bolj drzne obrvi in barvo prilagodite odtenku lasnih korenin. Najbolje je, da si omislite barvo, ki posnema vaše naravne lase. Ogleno siva kana je primerna tudi za blondinke in je najbolj priljubljena barva, ki se dobro ujema z drugimi barvami: je kot nalašč za to, da je vsaka barva iz kane hladnejša.

Barvanje obrvi doma po korakih

Barvanje obrvi zahteva več časa kot barvanje trepalnic. Pred nanosom barve morate obrvi oblikovati. Prav tako je pomembno, da mešanico natančno nanesete. Kljub temu pa barvanje obrvi doma ni težko. Upoštevati morate le nekaj pravil.

#1 Označite želeno obliko obrvi. Pri tem lahko uporabite bel svinčnik za oči.

#2 Ne pozabite z obrvi očistiti ličil; obrvi morajo biti čiste in suhe. Kožo ohranite čisto in preprečite nastanek madežev - na kožo okoli obrvi lahko nanesete nekaj bogate kreme za obraz ali vazelina.

#3 Barvo za kano zmešajte z nekaj vode do gladke, goste paste. Ne pozabite prebrati navodil na embalaži.

#4 Barvilo nanesite s tankim kotnim čopičem. To počnite počasi in previdno ter pazite, da ne presežete označenih črt. Barvanje s kano je podobno, kot če bi obrvi namazali s pomado za obrvi. Začnite s koncem obrvi - repom - in začrtajte spodnjo linijo obrvi, ki mora biti najbolj krepka. Zdaj obarvajte sredino in nanesite majhno količino na začetek obrvi. Opomba: barvo nanesite tako na dlačice kot tudi na kožo pod njimi.

#5 Pustite barvo kane delovati do 10 minut. Ne pozabite, da dlje kot je barva na laseh, močnejši so njeni učinki - barva je močnejša.

#6 Namočite bombažno blazinico v toplo vodo in odstranite barvo.

PRO TRIK!
Ko je barvanje obrvi končano, boste verjetno videli vse stranske dlake, ki so zunaj lokov. To je odličen trenutek, da jih pulite. Tako se boste neželenih dlačic znebili veliko lažje!

Ali lahko med nosečnostjo uporabljate barvila iz kane?

Nosečnost ali dojenje ni kontradiktorno, vendar lahko hormonske spremembe vplivajo na rezultat barvanja obrvi in njihovo življenjsko dobo. Prav tako si morajo bodoče mamice zapomniti, ali so kdaj trpele zaradi kožnih alergij. Če ne, se lahko odločijo za kano. Najbolje je, da izberejo organska barvila iz kane rastlinskega izvora. Tiste s kemikalijami so za kožo preveč obremenjujoče.

 

Napišite komentar. Objavil se bo takoj, ko ga bo odobril moderator.
Politika zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke, tudi piškotke tretjih strani za uporabo zunanjih orodij. V primeru, da ne podate soglasja, se uporabljajo samo nujni piškotki. Nastavitve lahko v svojem brskalniku spremenite kadarkoli. Ali soglašate z uporabo vseh piškotkov?

Politika zasebnosti