Izrisovanje obrvi: Kako izoblikovati popolne obrvi?

Kako oblikovati najlepšo obliko obrvi za svoj obraz?

Lep obraz potrebuje popolne obrvi in pika. Ključno je, da imajo obliko, ki se ujema z obraznimi značilnostmi. Šele potem lahko obrvi oblikujete ali obarvate in dosežete želene učinke. Zato je risanje obrvi izjemno pomembno. Želite vedeti, kako ga pravilno narediti? Ali jo lahko brez težav naredite doma? Kako oblikovati obrvi? Preberite naš vodnik.

Kaj je risanje obrvi?

Sanjate o čudovitih obrveh, ki so skladne z značilnostmi obraza? Z risanjem obrvi boste določili njihovo popolno obliko in pri tem upoštevali vse podrobnosti: širino in dolžino obrvi, razdaljo med obrvmi, njihov začetek, lok in konec. Če je dobro opravljeno, se z risanjem obrvi obnovi simetrija obrvi in celotnega obraza, ohrani mladosten videz in opredelijo oči. Je tako natančno, da ga nekateri imenujejo "arhitektura obrvi". Vključuje risanje črt in označevanje ključnih točk - debeline, širine in dolžine obrvi.

POZOR!
Pravilno izdelan oris obrvi je osnovni korak, če želite zapolniti, obarvati ali iztrgati obrvi. Vredno je. Če menite, da sami ne boste zmogli, potem svoje obrvi zaupajte profesionalcu. Umetnik za oblikovanje obrvi bo to opravil najbolje.

Kako oblikovati najlepšo obliko obrvi za svoj obraz?

Cilj tehnike risanja obrvi je ustvariti najboljšo obliko obrvi za naše obrazne poteze. Pri tem je uporabno pravilo nasprotja: če ima obraz ostre poteze, se odločite za mehkejše obrvi in obratno. Preverite, katera oblika obrvi vam najbolj ustreza.

Osnove za oblikovanje obrvi - risanje obrvi

Kako določiti svojo najboljšo obliko obrvi?

Najbolj priljubljena metoda je risanje in označevanje treh črt. Pri tem lahko uporabite tanko paličico (kot je nabodalo za hrano), konec tankega čopiča za ličila ali profesionalno vrvico za risanje obrvi. Tri črte označujejo tri kritične točke: začetek, konec in lok obrvi. Kako jo zaobiti?

#1 ZAČETEK OBRVI

Svoje orodje - na primer svinčnik - postavite navpično od nosne jamice. Črta mora prečkati obrv - to vam bo pokazalo začetek obrvi, zato ga označite na primer s svinčnikom za obrvi. Opomba: če imate širok nos, morate svinčnik postaviti približno 2 mm stran od notranjega očesnega kotička. tako boste dosegli natančnost in obrvi ne bodo preveč oddaljene druga od druge glede na oči.

#2 LOK OBRVI (NAJVIŠJA TOČKA)

Sedaj položite svinčnik diagonalno od vdolbinice nosu do sredine šarenice - mesto, kjer svinčnik prečka obrv, je njena najvišja točka. Obrvi se začnejo zoževati in se rahlo pomikajo navzdol, tako da tvorijo tako imenovani rep.

#3 KONEC OBRVI

To točko lahko označite tako, da svinčnik položite od jamice nosu do zunanjega kotička očesa. Črta gre skozi obrvi in tako določite, kdaj se obrvi končajo.

Risanje obrvi: tehnika vodoravnih linij

Uporaba zgornje tehnike treh točk je zelo koristna pri določanju oblike obrvi, vendar profesionalni oblikovalci obrvi naredijo še korak dlje. Da bi se prepričali, da so obrvi enakomerne in enako visoke, opravijo še nekaj meritev in označijo vodoravne črte. Z njimi dosežejo popolno debelino obrvi in enako višino lokov ter tako zagotovijo harmonijo in simetrijo.

1. Ko označite tri točke, ki označujejo začetek, lok in konec, narišite črto, ki povezuje obrvi.

2. Zdaj lahko z ravnilom prenesete tri črte na drugo obrv - vodoravna črta med obrvmi je izhodiščna točka.

3. Uporabite vnaprej pripravljeno črnilno vrvico. Če je nimate, uporabite nitko in na nitko nanesite majhno količino zobne paste ali tekočega korektorja - ko jo boste pritisnili na kožo, bo pustila sled. Napnite nitko in jo pritisnite vzdolž spodnje linije obrvi, tako da nastane vidna sled. Prečkala bo prvo navpično črto, ki ste jo ustvarili prej. Označite to točko.

4. Enako storite z vodoravnim pritiskom niti na zgornjo linijo obrvi in lok (najvišja točka). S tem določite popolno debelino obrvi, enako višino loka in simetrijo med obrvmi.

5. Nazadnje se prepričajte, da so obrvi simetrične in enako debele - nitko ali svinčnik lahko pritisnete na spodnjo in zgornjo linijo. Ne pozabite, da morata biti le 2/3 obrvi enako debeli in da je ožji le rep.

Risanje obrvi doma - je to mogoče?

Če je vaš obraz simetričen, potem verjetno ne boste imeli težav s samostojnim oblikovanjem obrvi - vse označene točke in linije vam bodo omogočile oblikovanje najbolj osupljivih lokov. Stvar se lahko zaplete, če ima obraz nekaj nesorazmerij, npr. zelo širok ali ozek nos, široko razmaknjene oči. V tem primeru bo to moral opraviti strokovnjak za obrvi, ki je usposobljen in ima izkušnje z ustreznimi meritvami in določanjem popolne oblike obrvi za vaš obraz.

Kaj uporabiti za risanje obrvi? Osnovna profesionalna orodja za oblikovanje obrvi

Za doseganje največje natančnosti in simetrije uporabite posebej izdelane merilne pripomočke. Ti vam bodo olajšali nalogo in pomagali izoblikovati popolne obrvi. V vsakem salonu za obrvi je nepogrešljiv pripomoček tudi črnilna vrvica. Svetel ali temen pigment ustvari presenetljive linije, ki so potrebne za izdelavo orisa obrvi. Takšno črnilo je nežno do kože in ne povzroča alergijskih reakcij. Pigmenti so topni v vodi.

Zelo priljubljeno je tudi kompasno ravnilo za risanje obrvi. Takšno merilno orodje je narejeno iz pleksi stekla in ima štiri noge, ki pomagajo ohranjati simetrijo pri določanju kritičnih točk obrvi. Podoben učinek ima tudi samolepilna nalepka. Je za enkratno uporabo in ima dve merilni lestvici za vsako obrv. Prilepite jo na črto med obrvmi in označite točke. Kljub temu je merilo za obrvi najbolj profesionalno orodje za risanje, ki zagotavlja natančne meritve, z njim pa lahko preprosto upravljate in ga prilagajate, tako da se ujema z vašimi obrvmi.

Napišite komentar. Objavil se bo takoj, ko ga bo odobril moderator.
Politika zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke, tudi piškotke tretjih strani za uporabo zunanjih orodij. V primeru, da ne podate soglasja, se uporabljajo samo nujni piškotki. Nastavitve lahko v svojem brskalniku spremenite kadarkoli. Ali soglašate z uporabo vseh piškotkov?

Politika zasebnosti