Najbolj pogoste napake pri ličenju obrvi

Napačno puljenje

Poznate najpogostejše napake pri ličenju obrvi? Pogosto jih naredimo nezavedno, zato je dobro, da jih nadoknadimo in vemo, kaj smemo in česa ne smemo. Nadaljujte z branjem, če želite bleščeče obrvi!

Napačna oblika obrvi

To je najpogostejša napaka, ki pokvari make-up, slabo pa izgleda tudi obraz. Vaše obrvi se morajo skladati z obliko vašega obraza. Ne kopirajte videza manekenk in igralk – vsak si mora sam določiti obliko obrvi. Kartiranje obrvi je nujno. Če želite doseči najboljšo obliko obrvi, lahko to naredi estetik ali umetnik za obrvi – prepričani boste, da je opravljeno profesionalno, ličenje obrvi pa bo zato veliko lažje.

Napačno puljenje

Včasih je ličenje obrvi videti slabo, ker so obrvi narobe populjene. To je priljubljena napaka pri stiliziranju obrvi, ki vpliva na vašo rutino ličenja. Nekaterih napak s pinceto ni mogoče popraviti, tudi če uporabljate najboljše izdelke za ličenje in najbolj natančne tehnike. Če je doseganje želene oblike obrvi problematično, potem tega ne počnite sami – obiščite strokovnjaka in nato le s pinceto populite dlačice, ki presegajo določeno obliko. Včasih je pinceta napačna, zato jo izberite previdno, da bo priročna, da ne bo drsela in bo zgrabila najmanjše dlačice.

Preveč drzno ličenje obrvi

To je zelo priljubljena napaka: mnoge ženske obrvi ličijo preveč drzno. Nanesejo preveč ličil, zaradi česar so obrvi karikaturne in pretirane. Manj je več, je pomembno pravilo. Ne uporabljajte preveč barv, uporabljajte izdelke zmerno in nikoli ne rišite preostrih lokov, ker so preveč drzni za mehke poteze obraza. Enako velja za svetle obrvi – pri zapolnjevanju obrvi ne uporabljajte preveč barve.

Pregoste obrvi

Risanje predebelih lokov je pogost greh ličenja obrvi. Običajno ga izvajajo ženske, ki imajo tanke ali preveč populjene obrvi in sanjajo o debelih, drznih lokih. Res je, da nas debele obrvi pomladijo, vendar nas zlahka zanese. Zaradi pregostih obrvi bomo verjetno videti jezne in neprijazne ... Takšno ličenje obrvi je še posebej slabo za ženske z mehkimi potezami obraza. Ponovno vam svetujemo, da debelino obrvi uskladite z obliko obraza.

Pretanke obrvi

Zaradi pretankih lokov lahko tudi obraz izgleda čudno in nesorazmerno. Zmernost je vedno dobrodošla. Niti predebele niti pretanke obrvi niso videti dobro. Zaradi tankih obrvi smo videti starejši in teatralni. Če so vaše obrvi zelo tanke, ker nočejo rasti, vam priporočamo, da jih okrepite s posebnimi pripravki, kot so serumi za obrvi – spodbujajo rast najbolj 'trdovratnih' dlačic. Najboljši serum vam bo dal hitre učinke in tudi nahranil obrvi zahvaljujoč dodanim hranilom. Postopoma jih bo zgostila in polepšala. Boste poskusili?

Napačna barva obrvi

Druga pogosta napaka je uporaba presvetlega ali pretemnega ličila glede na ten kože in barvo las. Mnoge ženske niso pozorne na izbiro pravih barv izdelkov za ličenje obrvi in na koncu dobijo hladne tone za toplo kožo – in obratno. Strokovnjaki za obrvi odsvetujejo uporabo temnih barv, ker so videti preveč drzne. Presvetle obrvi tudi pokvarijo make-up. Tudi posvetlitev predela nad obrvmi s svetlim svinčnikom je slaba ideja. O tej stvari bi morali malo razmisliti in izbrati najboljšo barvo ličila za obrvi za vaš lepotni tip.

Napačna izbira izdelkov za ličenje obrvi

Poglejmo si kakovost izdelkov za ličenje obrvi. Se vam je že kdaj zgodilo, da se vam je pomada za obrvi prezgodaj odstranila, da je maskara pustila grudice ali pa je bil puder slabo pigmentiran in obrvem ni dal želene barve? Vizažisti obrvi izbirajo samo vrhunske izdelke. Namesto da bi dobili neuporaben izdelek, ki bi obležal v kopalniški omarici, posezite po kakovostni kozmetiki. Ne pozabite, da vam bodo dolgotrajne in visoko pigmentirane pomade ali geli zdržali veliko dlje.

Brez učinka senčenja obrvi

Približno 80 % žensk uporablja samo enobarvni make-up za obrvi, ki ustvarja nenaravne učinke. Da bi se temu izognili, izdelka ne začnite nanašati od vrha obrvi (notranji kot) – večino izdelka nanesite na lok in konico. Uporabite majhno količino na začetku, da zagotovite gladek prehod barve. Ne pozabite, da če nanesete preveč barve na začetno točko obrvi, bodo obrvi videti preveč drzne in nenaravne. Ko je ličenje končano, počešite dlake s čopičem, da se znebite odvečnega izdelka in posvetlite obrvi. Tako lahko senčite obrvi tudi, če imate samo eno barvo. Krtačka za obrvi vam bo pomagala tudi ublažiti loke in preostre robove.

Brez fiksiranja ličil

Za zaključek je dobro uporabiti prozoren fiksirni gel. Po vsem opravljenem delu ne tvegajte, da se vam bodo ličila odstranila. Dober gel za obrvi pomaga izpopolniti obrvi in ohraniti dlake na mestu. Prepričani boste, da bodo obrvi ostale gladke ves dan.

Upamo, da bo vaš make-up obrvi osupnil vse!

Napišite komentar. Objavil se bo takoj, ko ga bo odobril moderator.
Politika zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke, tudi piškotke tretjih strani za uporabo zunanjih orodij. V primeru, da ne podate soglasja, se uporabljajo samo nujni piškotki. Nastavitve lahko v svojem brskalniku spremenite kadarkoli. Ali soglašate z uporabo vseh piškotkov?

Politika zasebnosti