Ličila za obrvi za tople in hladne podtone kože

Kako prepoznati svoje podtone?

Skrivnost popolnega ličenja obrvi ni le kakovostna kozmetika, temveč tudi primerna barvna shema, ki ustreza vaši polti in tipu kože. Kako prepoznati svoj podton in izbrati prave izdelke za obrvi? Ste topli, hladni ali nevtralni? Pa ugotovimo!

Zakaj je koristno poznati svoj podton?

Ste že kdaj kupili pomado za obrvi, ki je v kozarčku videti lepo, vendar ima čudno oranžno barvo, ki vam sploh ne pristaja? Morda zato, ker se izdelek ni ujemal s podtonom vaše kože. Zelo verjetno je vaša koža hladnega tona, izdelek pa toplih odtenkov, zato ličila niso delovala harmonično.

Če poznate svoj tip kože, lahko najdete komplementarne barve v ličilih, ki popestrijo vaš videz. To ne velja samo za ličenje, ampak tudi za izbiro oblačil in vašo podobo nasploh. Za pravilno izbiro izdelkov za ličenje je ključnega pomena ugotoviti podton kože. Kako najti podton kože in kako se z ličili poigrati sebi v prid? Kakšni so podtoni vaše kože?

Vrste odtenkov kože v primerjavi z ličenjem obrvi

Da bo vaše ličenje videti naravno in bodo odtenki kozmetike za obrvi tvorili skladno celoto, jih izberite glede na svojo polt. Obstajajo 3 vrste: toplo, hladno in nevtralno, včasih imenovano tudi mešano. Kako prepoznati tople in hladne podtone? Lahko je nekoliko zapleteno in ni jasno, ali na vaši koži prevladujejo hladni ali topli podtoni. Na srečo obstaja nekaj metod, ki pomagajo bolje razumeti podtone!

Toplo ali hladno? Kako prepoznati svoje podtone?

Obstaja nekaj vrst podtonov polti – vsaka od njih ima značilne lastnosti, ki so v pomoč pri izbiri izdelkov za ličenje. Kako ugotoviti, kateri tip kože ste? Obstaja veliko načinov, a tukaj so tisti, ki so dokazano najboljši. Ugotovite, ali imate hladne, nevtralne ali tople podtone!

1. Topli ali hladni podtoni: zlati ali srebrni?

Najenostavnejša metoda, kako ugotoviti, kakšni podtoni ste, je preučevanje, kako vaša koža reagira na hladne ali tople odtenke. Uporaba zlatega ali srebrnega nakita in primerjava njegovega videza z vašo kožo je odličen način za določitev vašega podtona. Upoštevajte, da med tem ne bi smeli biti naličeni. Najbolje je, da test opravite pri močni naravni svetlobi, na primer ob oknu. Svetujemo vam, da naredite nekaj fotografij za primerjavo. Pozorno si oglejte svojo polt in barvo oči – ali se ujemajo s srebrnim (hladno) ali zlatim (toplo) nakitom? V kateri barvi je vaša polt najlepša? Če srebrna poudari vaše napake in nepopolnosti – koža je videti utrujena, podočnjaki bolj vidni –, potem hladni toni najbrž niso za vas.

2. Topli ali hladni podtoni: analiza tena kože

Pozorno opazovanje vaše kože vam lahko pove kakšne podtone imate – topel ali hladen tip kože. Hladna polt je porcelanasta, z rožnatimi, rdečimi ali vijoličnimi odtenki. Ko gre za tople podtone, pomislite na zlate, rumene, svetlo rjave ali breskvaste odtenke. Koža, ki vsebuje oranžne barve, je topla, koža z modrikastimi pigmenti pa hladnega tona.

3. Topli ali hladni podtoni: barva vaših žil

So zelene ali modre? Zelene žile, ki se pojavijo na vaši koži, pomenijo, da vam je toplo. Če na zapestjih vidite modre žile - imate hladne podtone. Bistveno je, da jih gledate, ko stojite ob oknu. Če vidite mešanico obojega ali ste negotovi, ste verjetno nevtralni.

4. Test podtona kože proti ličenju

Odličen način za določitev tipa kože je, da se ličite na dva načina. Na eno lice uporabite rdečilo v toplem odtenku (breskvasto, koralno, oranžno) in hladno rožnato na drugo. Sedite ob oknu ob močni dnevni svetlobi in poglejte, kateri odtenek se stopi s kožo in izgleda bolj ugodno, posvetli in doda zdravo sijočo barvo. Seveda, če ste videti bolje v toplih odtenkih rdečila, ste topli in če hladno rožnati odtenki poudarijo vašo lepoto, ste verjetno kul.

Podoben preizkus lahko naredite s šminkami: uporabite izdelek v barvi fuksije, svetlo biserno roza ali rdeče, kjer prevladujejo modri toni. Zvežite si lase, fotografirajte se, nato odstranite ličila in ponovite postopek z breskvasto, toplo golo ali rjavo šminko. Posnemite drugo fotografijo pri enaki svetlobi in jo primerjajte z drugo.

5. Primerjajte se s slavno osebo

Naj vas navdihnejo zvezdniki! Njihove obleke in makeup videze umetniki ličenja pogosto analizirajo v revijah. Poiščite filmsko zvezdo ali pevca, ki ima podobno polt kot vaša, in preberite, kaj o tem pravijo strokovnjaki. Je oseba, o kateri razmišljate, opisana kot tip kože s hladnim ali toplim tonom? Na primer, Sophie Marceau je topla jesen, Laetitia Casta je topla pomlad, Clemence Poesy je hladno poletje in Audrey Tautou - hladna zima.

Tipi polti: sezonski teni kože

Ker smo omenili jesenski in pomladni tip kože, je čas za pojasnilo. Tudi sezonski tipi kože pomagajo določiti 'temperaturo' vaše kože, najpogostejša klasifikacija pa je barvna analiza štirih letnih časov. Osnovna delitev na omenjene tipe kože izgleda takole:

  • Pomlad - lahka, topla
  • Poletje - svetlo, hladno
  • Jesen - globoka, topla
  • Zima - globoka, hladna
Ne pozabite!
Sezonska klasifikacija tipa kože je koristna, vendar zelo splošna. Obstaja veliko podtipov, ki spadajo v 12 barvnih tipov v različnih tonih. Še več, obstajajo ljudje, ki imajo mešan (nevtralen) tip kože, zato jim pristajajo tako topli kot hladni toni. To nam kaže, da smo si vsi med seboj zelo različni: koža, pa tudi barva las in obrvi so individualne zadeve – zapleteno je jasno definirati lepotni tip in ga postaviti v nekakšna toga pravila. Raznolikost je lepa!

Hladen tip kože

  • Poletje - hladna, mlečna polt z rožnatimi in bež odtenki. Čisto modre, zelene, lešnikove ali svetlo rjave oči. Lasje: svetlo blond, pepelasti, platinasti ali svetlo rjavi. Koža zlahka porjavi in po nekaj dneh postane temnejša.
  • Zima - visok kontrast med kožo in lasmi, včasih imenovan "tip Sneguljčice". Zelo svetla koža s hladnimi, olivnimi podtoni. Modre, srednje rjave ali črno rjave oči. Zelo enostavno porjavi.

Topel tip kože

  • Pomlad - koža toplega tona, pogosto z veliko pegami. Modre, zelene ali svetlo rjave oči. Svetlo blond ali jagodno blond lasje s karamelnimi ali rdečimi podtoni. Koža zlahka porjavi in je nagnjena k zardevanju.
  • Jesen - svetla topla koža, v kateri prevladujejo breskovi in zlati odtenki. Rdeči ali kostanjevi lasje z temno rdečimi ali zlatimi podtoni. Ne porjavi prav, lahko se pojavijo pege.
Zanimivost!
Odtenek kože se lahko skozi življenje spreminja! Odvisno od tega, ali se porjavite ali spremenite barvo las, je lahko vaš tip kože nekoliko toplejši ali hladnejši. Opazi se, ko po poletju uporabiš nov odtenek šminke in nenadoma izgleda bolje kot običajno.

Kako pravilno izbrati barvo izdelkov za obrvi?

Podobno kot vsi drugi barvni izdelki imajo tudi izdelki za ličenje obrvi določeno barvno temperaturo, tako da, če želite izbrati pravi odtenek pomade za obrvi, svinčnika ali pudra, morate ugotoviti njegove odtenke in nato izbrati barvo, ki se ujema z vašimi lasmi, obrvmi in polt. Morala bi biti podobna barvi vaših obrvi in las, vendar ne enaka. Če so vaši lasje sestavljeni iz nekaj odtenkov, se osredotočite na tistega, ki je najbližje vašemu obrazu. Ko izbirate pomado za obrvi, izberite možnost, ki je za en odtenek svetlejša od barve vaših obrvi.

Pri ličenju se domneva, da prevladujejo hladni ali nevtralni toni, razen če so vaši podtoni daleč na topli strani in so vaši lasje kostanjevi, kostanjevi ali ognjeno rdeči. Upoštevajte, da je naravnost ključnega pomena pri ličenju – pretirane obrvi in pretemni odtenki delujejo groteskno in vas postarajo, obrazne poteze pa izostrijo.

Namig!
  • Če ste videti dobro v jesensko-zimskih odtenkih, izberite temnejšo barvo izdelka.
  • Če vam bolj pristajajo nežne barve, izberite svetlejši odtenek.

Pomada za obrvi je fantastičen izdelek za obrvi, ne glede na vrsto in debelino vaših obrvi. Njegova konsistenca vam omogoča, da poudarite linije obrvi natančno in na eleganten način. Pomade lahko zakamuflirajo morebitne nepravilnosti in redke predele ter z barvo zapolnijo celotne obrvi. Poleg tega omogoča ustvarjanje ličil za vsakodnevno nošenje in tudi večernih videzov. Ni mu para, če želite osvežiti svoj permanentni make-up obrvi.

Svinčnik za obrvi je še en odličen izdelek za poudaritev spodnjih robov in ustvarjanje pravilne geometrijske oblike. Načelo izbire pravih barv je enako: odtenek izdelka mora ustrezati vašemu tenu kože, ne da bi pri tem povzročal disonanco. Dober svinčnik za obrvi bo uporaben ne le za oblikovanje in zapolnjevanje celotnega loka obrvi z barvo, ampak tudi za risanje dodatnih linij v obliki las in poudarjanje repkov obrvi. Pomembno je, da je svinec pravilno tanek, popolne trdote in odlično pigmentiran – to zagotavlja fenomenalno ličenje obrvi.

Ličila za obrvi za tople in hladne tipe kože

  • Ličila za obrvi za topel tip kože

Pomladi in jeseni, poslušajte! Kakšno ličilo za obrvi pristaja toplim tipom kože? Osredotočite se na vključitev številnih toplih in nevtralnih odtenkov. Pomladi naj izberejo svetle barve s toplimi odtenki: obrvi, bež. Jeseni pa bi se lahko odločile za rjave in bež barve, v katerih prevladujejo rdeči, oranžni in zlati poudarki.

  • Ličila za obrvi za hladen tip kože

Za zimske in poletne tipe so značilni hladni podtoni kože. Če spadate v to kategorijo, naj bo vaša ličila polna hladnih (svetlih ali globokih) rjavih in sivih odtenkov, ki se ujemajo z vašo barvo las. Pozimi bo najbolje videti v izrazitih čistih odtenkih, poleti pa v sivi in taupe (nevtralna mešanica bež in sive). Za poletne tipe je najbolje, da se izogibajo črnim ali zemeljskim tonom.

  • Ličila za obrvi - nevtralne barve. Popoln za vsak ten kože

Omeniti velja, da poleg barv, namenjenih vsakemu tipu kože, obstajajo tudi takšne, kjer ne prevladuje niti topla niti hladna temperatura. Je odlična rešitev za tiste, ki težko določijo svoj tip kože.

Ko gre za nevtralne odtenke v kozmetičnih izdelkih, je njihova barvna temperatura umirjena. Ni toplih odtenkov, kot so rdeče, in oranžnih ali hladnih pigmentov, kot sta modra ali vijolična. Zaradi usklajenosti z drugimi barvami so ti odtenki primerni za najrazličnejše tipe kože, tudi za mešane.

Dobro premišljeni izdelki za ličenje obrvi običajno ponujajo nevtralne odtenke: to je varna možnost, saj je ličenje videti harmonično in skladno, ne glede na to, katere odtenke uporabljate pri ličenju. Obrvi, zapolnjene z nevtralnimi odtenki, se dobro podajo tako toplim kot hladnim tonom senčil, podlage ali šminke.

Izdelki Nanobrow - barvne sheme za tople, hladne in nevtralne tipe kože

Če želite izbrati popoln odtenek izdelka za ličenje obrvi, izberite široko izbiro kozmetičnih izdelkov Nanobrow. Vključuje čudovite izdelke za obrvi, namenjene vsakemu tonu kože, tako da ne boste imeli težav pri ujemanju enega s svojim toplim, hladnim ali nevtralnim tonom. Izdelki Nanobrow uživajo trajno priljubljenost, njihova kakovost in prefinjene barvne sheme pa omogočajo vsaki ženski, da najde svojo idealno barvo maskare, svinčnika ali pomade za obrvi. Prepričajte se sami in nosite brezhiben makeup vsak dan. Nanobrow so pravi strokovnjaki, ko gre za lepe obrvi!

Napišite komentar. Objavil se bo takoj, ko ga bo odobril moderator.
Politika zasebnosti

Naša spletna stran uporablja piškotke, tudi piškotke tretjih strani za uporabo zunanjih orodij. V primeru, da ne podate soglasja, se uporabljajo samo nujni piškotki. Nastavitve lahko v svojem brskalniku spremenite kadarkoli. Ali soglašate z uporabo vseh piškotkov?

Politika zasebnosti